Leipzig verklaart Street Art tot cultureel erfgoed.

Hoewel de meeste monumenten minimaal een eeuw moeten wachten om die status te verkrijgen, hoefde het werk Madonna met kind van Blek le Rat nog geen 25 jaar te wachten om tot monument te worden verklaard. De stencil die Blek le Rat begin jaren ’90 aanbracht, werd begin januari van dit jaar herontdekt en is volgens de Deutsche Welle onlangs door de stad Leipzig uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

Madonna met kind is het oudste bewaard gebleven werk van Blek le Rat dat hij speciaal maakte op uitnodiging van de universiteit van Leipzig. Hij droeg het werk destijds op aan zijn huidige vrouw en Le Rat is dan ook erg blij met het feit dat het werk begin dit jaar onder verschillende lagen posters en verf tevoorschijn is gekomen. Tegelijkertijd blijft graffiti voor hem tijdelijke kunst. Blek le Rat schreef de ontdekker van het werk destijds dat wat er ook met het werk zal gebeuren: “C’est la vie, ït’s graffiti”

Lees ook:Kunstenaars geïnspireerd door kerst
Lees ook:Graffiti Talks
Lees ook:Blek le Rat in Londen
Lees ook:Madonna met Kind blijkt toch van Lucas van Leyden
Lees ook:Madonna’s van Rafaël na 500 jaar weer herenigd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>