Freaky Street Art van Mark Jenkins

Street Art van Mark Jenkins

De Amerikaanse street artist Mark Jenkins verrast voorbijgangers door het straatbeeld met ogenschijnlijk ‘gewone’ mensen te veranderen in vreemde gewaarwordingen. Jenkins zijn sculpturen lijken op gewone mensen (hyperrealistisch), maar zijn gemaakt met een speciaal soort doorzichtig tape en als je nog eens beter kijkt gedragen ze zich vreemd of grappig . Jenkins creëert allerlei karakters zoals kinderen, zwervers en paarden die onderdeel uitmaken van een in scène gezet verhaal in de openbare ruimte. Wereldwijd kun je Jenkins’ sculpturen zomaar op straat tegenkomen (Europa, Noord- en Zuid- Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Kijk hieronder in het filmpje naar een interview met Mark Jenkins, waarin je naast zijn gedachtegangen en werkmethode ook verschillende werken te zien krijgt.

 

Lees ook:Inschrijving geopend voor Art Conservation Project
Lees ook:Kunstsmokkel tussen Noord- en Zuid-Korea
Lees ook:Rune Guneriussen exposeert in Rutger Brandt Gallery
Lees ook:Victoria & Albert Museum eert Islamitische traditie
Lees ook:Galeries in karavaan naar Dubai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>