Nieuwe graffiti ster in Groot-Brittannië?

In het Britse Newbury duiken de laatste tijd steeds meer giraffes op. Een nog onbekende graffiti kunstenaar heeft daar inmiddels op ten minste vier locaties giraffes aangebracht. En deze giraffes zorgen in Groot-Brittannië voor de nodige discussie. Tegenstanders zien het uiteraard als vandalisme maar voorstanders zien het als leuke werken die bij hen een lach op het gezicht toveren.

Of het nu kunst is of niet, volgens de letter van de wet is het vandalisme en moeten de werken weer verwijderd worden. De kosten van de verwijdering worden geschat op zo’n €580,- per giraffe. De politie heeft de verantwoordelijke dan ook opgeroepen te stoppen met het “taggen”. Mocht degene die verantwoordelijk is voor de giraffes worden opgepakt, dan kan hij/zij volgens de BBC een behoorlijke straf verwachten. In de Verenigde Staten werd eerder dit jaar nog een graffiti kunstenaar die ook giraffes maakte veroordeeld tot een boete van maar liefst $38.000,-. Ben je nieuwsgierig geworden naar nog meer giraffe graffiti, dan kun je bijvoorbeeld hier terecht (alhoewel deze giraffes lang niet zo schattig zijn als de giraffes in Groot-Brittannië).

Lees ook:Kunstenaar mag werk niet onder artiestennaam verkopen
Lees ook:China haalt Groot-Brittannië in
Lees ook:Graffiti Talks
Lees ook:Kunst TV – Video van graffiti in Londen
Lees ook:Turner krijgt exportverbod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>