Kunst in de bossen

Tien nationale- en internationale kunstenaars zijn gisteren begonnen aan hun kunstprojecten in de bossen van Schoonoord in Drenthe. De kunstenaars zullen twee weken lang op locatie werken aan hun kunstprojecten die in het thema “GrensLand” staan. Ze zullen zich laten inspireren door de omgeving, de natuurlijke materialen en het thema. Het resultaat zal een mooie en verrassende kunst- en natuurroute van 3 kilometer zijn, die op woensdag 1 juni officieel opent.

De deelnemende kunstenaars, Desiree de Baar, Lilian Cooper, Wolfgang Folmer, Marga Houtman, Martine de Jong, Jacob Joachim, Chiel Kuijl, Meg Mercx & Rob Verwer, Mai Movrin en Salah Saouli, zullen elk op hun eigen manier invulling geven aan het thema. De kunstroute die zo ontstaat, is door Stichting Natuurkunst Drenthe en Staatsbosbeheer georganiseerd.

Roger Rigorth aan het werk aan zijn werk 'Lillywhite' in Oosterhesselen, 2010. © Stichting Natuurkunst Drenthe

De Stichting Natuurkunst Drenthe is in 2005 opgericht op initiatief van beeldend kunstenaar Adri A.C. de Fluiter. Op de website staat dat de provincie Drenthe in zijn ogen door de afwisselende natuur en het cultuurhistorische verleden ervan (o.a. hunebedden, menhirs, aangeplante bossen, turfvelden en kanalen) een geschikte omgeving is om de doelstelling van de stichting te realiseren. De doelstelling is om één of meerdere openbaar toegankelijke terreinen in te richten en hier jaarlijks één of meerder natuurkunst- symposia voor nationale- en internationale kunstenaars te organiseren. (Mochten kunstenaars zich willen aanmelden voor toekomstige projecten, dan kan dat hier).

Het doel van de kunst- en natuurroute GrensLand is het verbinden van prachtige natuur (bos, heide en vennen) en moderne beeldende kunst. Deze route (ingang van de bossen achter openluchtmuseum Ellert en Brammert) zal van 1 juni tot en met 31 december 2011 vrij toegankelijk zijn van zonsopgang tot zonsondergang. (Bron: Emmen.nu en Stichting Natuurkunst Drenthe)

Lees ook:Kunstuitleen Assen krijgt nieuwe impuls
Lees ook:Museumtuin Drents Museum krijgt beelden Natasja Bennink
Lees ook:Open oproep The Art of Impact is live
Lees ook:Nieuwe associatie voor kunstenaars
Lees ook:Beleef de Kunstschouw 2016 in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>