World Heritage Site onder de graffiti

Dat Urban/Street Art op steeds meer plekken te vinden is, zal weinigen zijn ontgaan. Dat nu één van de UNESCO World Heritage Sites als locatie voor Europa’s grootste Urban Art tentoonstelling zal dienen is echter wel opmerkelijk te noemen. Gisteren is in de Völklinger Hütte de tentoonstelling “Urban Art – Grafitti 21″ van start gegaan.

De tentoonstelling beslaat ruim 10.000 vierkante meter met werken van 34 kunstenaars. Volgens de organisatoren is de tentoonstelling het meest complete overzicht van Street Art die momenteel in Europa te zien is. Nederland is met de kunstenaar Mick La Rock ook vertegenwoordigd en de meest bekende bijdrage is ongetwijfeld het werk Change van Shepard Fairey. Deze kunstenaar werd in 2008 wereldberoemd met de Obama Hope poster.

Shepard Fairey

De tentoonstelling werd gisteren groots geopend met Hip-Hop-Open Air en is nog tot en met 1 november te bezoeken.

Lees ook:STROKE (Urban) ARTFAIR in Berlijn
Lees ook:Lippen van Rolling Stones verkocht
Lees ook:Street Art galerie in Nederland is een feit
Lees ook:Duitse kunstenaar met humor
Lees ook:Groots Street Art evenement in Bristol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>