Grootse kunstobjecten op Times Square

Kyu Soek Oh, Counting Sheep, 2011

In het teken van ‘The Armory Art Week’ (van 1 tot 7 maart) zijn er overal in de stad New York kunstevenementen georganiseerd zoals gratis optredens. Op veel locaties zijn er hedendaagse kunstobjecten en kunstinstallaties te zien in de openbare ruimte en in musea. Ook op het beroemde Times Square zullen een week lang vijf grote kunstinstallaties te zien zijn.

Het is een bijzonder en ongewoon gezicht om opeens op Times Square een kudde handgemaakte papieren schapen (Kyu Soek Oh) of een grote bronzen muis (Tom Otterness) te zien staan. Daarnaast zijn er een lichtgevende sculptuur bestaande uit bollen (Grimanesa Amoros), een enorme voluptueuze vrouwsfiguur vervaardigd met stukjes glas en keramiek (Niki de Saint Phalle) en een sculptuur vervaardigd met o.a. compact disks en plexiglas(David Kennedy Cutler)te zien.

De ‘Armory Arts Week’ bestaat 12 jaar en brengt collecteurs, kunstenaars, curatoren, galeriehouders en critici van over de hele wereld samen om hedendaagse kunst te bewonderen. Op de kunstbeurzen die tijdens deze week plaatsvinden kunnen tevens werken worden aangekocht.

Lees ook:Kunstenaar John Chamberlain overleden
Lees ook:2400 Britten vormden levend standbeeld
Lees ook:2400 Britten maken standbeeld Antony Gormley
Lees ook:Onthulling sculptuur van Claes Oldenburg
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Rob Cerneüs en uitreiking prijs “De Denker”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>