€100.000 voor kunstwerk in parkeergarage

Parkeergarage Het Loo

Vanaf maandag 17 januari 2011 werkt kunstenaar Cornel Bierens samen met twee assistenten aan de realisatie van een kunstwerk voor het atrium van parkeergarage Het Loo te Doetinchem. Het is de bedoeling dat het kunstwerk, ‘De zakheilige van Doetinchem’ genoemd, de kroon op dit bouwwerk zal worden. Naar verwachting zal het kunstwerk in de loop van april 2011 klaar zijn.

De 18de-eeuwse zakheilige is gevonden tijdens opgravingen ter plaatse, voordat men met de bouw van de garage begon. De heilige werd in de zak meegedragen o.a. als een afweermiddel tegen ziektes en allerhande gevaren. Het beeldje van de zakheilige zal centraal komen te staan in het kunstwerk door het in een speciaal ontworpen reliekschrijn te presenteren. Tevens zal het beeldje in de vorm van een levensgrote kopie, samengesteld uit andere archeologische vondsten (scherven) uit Doetinchem en omgeving te bewonderen zijn.

De kosten voor het kunstwerk bedragen ongeveer EUR 100.000. Hiervan komt EUR 70.000 uit het Cultuurfonds en EUR 30.000 uit de bouwkosten en van subsponsoren volgens het persbericht.

Lees ook:Wensbeeldje voor kunstliefhebbers
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag koopt sculptuur Paul Thek
Lees ook:MoMA gaat door waar Smithsonian bezwijkt
Lees ook:Buste Vincent van Gogh terecht
Lees ook:ONTHULLING: kunstwerk Passage de La Baleine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>