BAL! is grote publiekstrekker

Frank Bruggeman – Leguminosae. CREDITS: Isidoor van Esch.

Duizenden bezoekers bekeken sinds eind juni al de zomertentoonstelling BAL! op Paleis Soestdijk. Het gevarieerde kunstaanbod van BAL! is een succesformule en trekt een nieuwe doelgroep aan bestaande uit kunst- en cultuurliefhebbers. Tot en met 25 september zijn in het paleis en de tuinen ruim 40 bijzondere kunstwerken van jonge én gevestigde Nederlandse ontwerpers, kunstenaars, fotografen, architecten en schrijvers te bewonderen. Alle installaties zijn geïnspireerd op de locatie en de oud-bewoners. 

Een publiekstrekker is de roze olifant van René van Engelenburg. Zittend op de rug van het dier, met een Virtual Reality bril op, nemen bezoekers een buitengewone kijk in Bernhard’s kamer. Opvallend is ook de groeiende installatie van architect Ricky Rijkenberg; in de Waterloozaal zijn door het publiek inmiddels honderden brieven geschreven en toegevoegd. Ook de hoge uitkijktoren in de tuin van kunstenaar Sachi Miyachi is graag gezien. Vanaf 7 meter geniet het publiek van het majesteitelijk uitzicht. Andere opmerkelijke werken zijn de balspelen van Martijn Engelbregt, de Ballroom van Krijn de Koning of de safaritent gemaakt door Floris Schoonderbeek. Liggend in de tent is het mogelijk om van de rustgevende geluiden van de koninklijke tuin te genieten.

Curator Anne van der Zwaag over de tentoonstelling: “De reacties op de tentoonstelling zijn overweldigend. Veel mensen kennen het paleis natuurlijk van buiten maar eenmaal op BAL! wacht ze een grote verrassing. Ruim 40 creatieve toppers brengen weer leven in de brouwerij. Wil je alles zien en beleven, dan heb je minstens een halve dag nodig.” Raymond Borsboom, directeur cultureel organisatiebureau Artifex: “De kracht van BAL! is dat de expositie aantrekkelijk is voor een breed publiek. Voor de allerjongsten is er een Dikkie Dik speurtocht in de tuin van het Paleis, voor sportievelingen is het hardloopevent de Royal Run, dwars door het koninklijke bos, voor filmliefhebbers zijn de tuinen tijdens BAL! toegankelijk voor de Zomeravond Cinema en ook belangstellenden van klassieke muziek kunnen tijdens Empeiria in de voortuin hun hart ophalen. De diversiteit in de programmering laat zien wat de potentie is van het paleis en de buitenplaats voor de toekomst. We hopen dat Paleis Soestdijk deze rol nog lang mag blijven vervullen in de omgeving en in Nederland.”

BAL! op Paleis Soestdijk is te zien tot en met zondag 25 september op vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens de zomervakantie (t/m 28 augustus) is het paleis geopend van dinsdag t/m zondag. Tarieven: 15 euro (paleis, tuinen en tentoonstelling – inclusief BAL! boekje geschreven door Dirk van Weelden), 10 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

BRON: Persbericht Paleis Soestdijk via Coebergh PR

Lees ook:Paleis Gubbels: Klaas Gubbels in Oranje
Lees ook:Paleis Soestdijk opent Palace in Wonderland
Lees ook:Bijzondere Beeldententoonstelling Kunstpark Soestdijk
Lees ook:Het BAL! wordt geopend op Paleis Soestdijk
Lees ook:Palace in Wonderland bij Paleis Soestdijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>