Forten vol Verhalen: verhalenfestival op 18 waterlinielocaties

Een Zomer vol Verhalen in de Nederlandse forten CREDITS: Bureau Barel

Van 3 juli tot en met 28 augustus vindt het verhalenfestival Forten vol Verhalen (voorheen Zomer vol Verhalen) plaats op 18 forten en locaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Stelling van Amsterdam en de Zuiderwaterlinie. Zeg de digitale media voor een mid­dag vaarwel en laat je betoveren door echte verhalen en de entourage van het fortenerfgoed. Luister ademloos naar meeslepende woorden of droom met de ogen dicht weg in een nieuw avontuur.

Forten vol Verhalen is een storytellingfestival voor de hele familie, met spannende, ontroerende, grappige en vooral mooie verhalen. Verhalen die je bij blijven, verhalen die je voor altijd meeneemt. Deze zomer is Forten vol Verhalen op maar liefst 18 locaties aanwezig. De verhalen worden voorgedragen door topvertellers uit Nederland en België, waaronder Sahand Sahebdivani, Mia Verbeelen, Jordy Roeten (jonge verteller van het jaar), Marijn Vissers, Ailun Elzenga, Mirjam Mare, Bastiaan de Zwitser & Soufiane Moussouli. Op Fort Sabina, het Nederlands vestingmuseum en Fort aan de Klop zijn speciale kindervertellingen te beluisteren.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoed-status, als een uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. Als alles goed gaat, komen beide linies in 2019 als een geheel op deze prestigieuze lijst. De Stelling van Amsterdam is al één van de 10 werelderfgoederen die Nederland rijk is. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van UNESCO Werelderfgoed vanwege zijn unieke karakter en de bijzondere geschiedenis. Dit jaar is het feest met 20 jaar het predicaat werelderfgoed. In het kader hiervan zullen er op de locaties van de Stelling van Amsterdam speciale historische verhalen te horen zijn die gaan over de geschiedenis van de forten en de stelling.

Het programma van Forten vol Verhalen is als volgt:

Kunstfort Asperen, zondag 3 juli

Nederlands Vestingmuseum, zaterdag 9 juli

Fort aan de Drecht, zondag 10 juli

Fort Markenbinnen, zondag 17 juli

Fort bij Edam, zondag 24 juli

Fort Sabina, zondag 24 juli

Fort Lunet IV, zaterdag 30 juli

Fort aan de Klop, zondag 31 juli

De Wielegaard, zondag 31 juli

Werk a/d Korte Uitweg, zaterdag 6 augustus

Fort Diemerdam, zondag 7 augustus

Fort Vuren, zaterdag 13 augustus

Fort Spijkerboor, zondag 14 augustus

Fort bij Vijfhuizen, zaterdag 20 augustus

Fort Lunet I t/m III, zaterdag 20 augustus

Fort Altena, zondag 21 augustus

Fort de Bilt, zaterdag 27 augustus

Fort Nieuwersluis, zondag 28 augustus

Een kaartje voor Forten vol Verhalen  kost € 7,50 (volwassenen) en € 2,50 (voor kinderen). Informatie over het evenement en het reserveren van kaarten is hier te vinden.  Zomer vol Verhalen wordt georganiseerd door Stichting Liniebreed Ondernemen en Bureau Barel en mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Provincie Noord Holland, Fentener van Vlissingen Fonds, KF Hein Fonds, Gemeente Alkmaar.

BRON: Persbericht Bureau Barel

Lees ook:Een Zomer vol verhalen
Lees ook:Kunststudenten presenteren hun werk
Lees ook:Storytelling Festival Amsterdam brengt bijzondere migratieverhalen
Lees ook:Erik Vos en Inez Van Dullemen maken laatste theaterproductie
Lees ook:Hermitage Amsterdam viert geboortedag Napoleon met fotowedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>