Haagse kunstenaar presenteert uniek, uit zichzelf water makend, kunstwerk

SunGlacier van Verheggen CREDITS: Museum Beelden aan Zee

De Haagse kunstenaar Ap Verheggen onthult 22 april zijn unieke sculptuur DC01 op de binnenplaats van Museum Beelden aan Zee.  Het kunstwerk haalt door zonne-energie zijn eigen water uit de lucht en werkt daardoor als fontein.

De sculptuur is gemaakt van rood cederhout en is geïnspireerd door vallende vloeistof die uit elkaar spat. Ap Verheggen wil met dit art-meets-science project een positief signaal afgeven dat klimaatverandering ook in ons voordeel gebruikt kan worden. Hoe meer zon, hoe hoger de temperaturen, des te meer waterproductie. Daarnaast heeft hij dit project gebouwd door gangbare technieken, die overal verkrijgbaar zijn, te combineren. Door dit creatieve concept, met een enorm potentieel, hoopt hij anderen te inspireren om deze technologie op te pakken, verder te ontwikkelen en toe te passen in (nieuwe) gebieden met droogte.

De natuur speelt altijd een grote rol in het werk van Ap Verheggen zoals zijn project cool(E)motion uit 2010, waarbij hij 2 grote sculpturen op een ijsberg in Groenland heeft geplaatst. Met sculptuur DC01 gaat hij verder met het thema natuur. Afhankelijk van de hoeveelheid zon en andere weercondities komt de sculptuur helemaal tot leven en gaat zijn eigen water produceren. Het water zal met intervallen eruit spuiten en een uniek visueel effect geven op het houten oppervlak. Een proces dat niet voorspeld of gecontroleerd kan worden, net als de grillen van de natuur.

Deze eerste sculptuur maakt onderdeel uit van zijn SunGlacier-concept en wordt tentoongesteld bij Museum Beelden aan Zee, het enige Nederlandse museum dat exclusief gericht is op beeldhouwkunst, met een brede collectie van moderne en eigentijdse werken. Het museum is trots deze eerste SunGlacier-sculptuur te presenteren.

BRON: Persbericht Museum Beelden aan Zee 

Lees ook:Kunstenaar laat ijs ontstaan in de woestijn
Lees ook:Beelden aan Zee houdt exclusieve bruikleenveiling
Lees ook:Beeld uit tuin levert ruim €14 miljoen op
Lees ook:De Samenhang van Berend W. Bodenkamp
Lees ook:Beeld Gormley wandelt naar de zee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>