Laatste editie van Cobra Buiten vormt hoogtepunt voor Kasteel Keukenhof

2014- Bodmer – Plastiek CREDITS: Kasteel Keukenhof

De derde en laatste editie van Cobra Buiten zal het hoogtepunt zijn van de buitententoonstellingen bij Kasteel Keukenhof, nabij bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. Tot en met 14 september 2014 staan internationale en Nederlandse naoorlogse pioniers van de beeldhouwkunst centraal in de beeldentuin, waarbij het accent ligt op de jaren ‘50 en ‘60. 

In de prachtige tuin van Kasteel Keukenhof is de beeldentuin Cobra Buiten te bezoeken. Bij de eerste tentoonstelling ‘Hof van Appel’ werden beelden van Karel Appel uit zijn Toscaanse periode gepresenteerd. De vorige editie ‘My Secret Garden’ was volledig gewijd aan de beeldhouwer Shinkichi Tajiri die zich in 1948 in Parijs bij de Cobra groep aansloot. Met deze derde en laatste editie van Cobra Buiten sluit de beeldentuin aan bij de tentoonstelling met topstukken van het Guggenheim Museum, die in het Cobra Museum museum voor Moderne Kunst te zien is.

Er wordt in de selectie van Cobra Buiten aandacht geschonken aan diverse beroemde Nederlandse en Europese beeldhouwers, waaronder André Bloc (1896-1966), Walter Bodmer (1903-1973), Alphons Freijmuth (1940) en André Volten (1925-2002). Een beeld van André Bloc, de Niet menselijke vorm, steen, 1954-55, is aanwezig uit bruikleen van Park Middelheim in Antwerpen. De selectie van kunstenaars sluit zoals gezegd aan bij de experimentele en abstracte beeldhouwkunst uit de Guggenheim Collectie, waarbij onder meer een sculptuur van de Italiaanse kunstenaar Pietro Consagra wordt getoond. Consagra is een wereldberoemde beeldhouwer die in de Guggenheim Collectie is vertegenwoordigd.

De derde en laatste editie van Cobra Buiten loopt tot en met 14 september.

Lees ook:De Verstilde Vormen van Jan Verschoor
Lees ook:Samenwerking Hermitage Amsterdam en Kasteel Keukenhof levert stukje Keukenhof aan de Amstel
Lees ook:Geboortedag Karel Appel (1921-2006)
Lees ook:Verstilde Vormen in het Kasteel
Lees ook:Klee en Cobra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>