Kunst app van de week: Rothkomatic

Met de gratis Rothkomatic app voor de iPad wil de maker een hommage brengen aan Mark Rothko. Met de app kun je eenvoudig digitale kunstwerken in de stijl van Rothko maken. Met je vingers kun je eenvoudig vakken maken en deze een kleur naar wens geven. Verder is er ook nog de mogelijkheid om de app door middel van de creatomatic zelf werken te laten creëren. Je favoriete werken kun vervolgens ook nog delen via de mail en Facebook.

Aangezien deze app redelijk recht toe recht aan is, zonder een heel verhaal eromheen, kun je ter inspiratie wel een video van het MoMA bekijken over de technieken die Rothko gebruikte. Mocht je de app willen downloaden, dan kan dat hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Museums UK
Lees ook:Kunst app van de week: Art.Mapped
Lees ook:Kunst app van de week: Palazzo Medici Riccardi
Lees ook:Kunst app van de week: PAN it
Lees ook:Kunst App van de week: My Art Guide Basel 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>