Kunst app van de week: Magritte Your World & Street Tag

Omdat zowel de Street Tag app alsook de Magritte Your World app erg leuk is (maar beperkt in gebruik), zijn er deze week niet één maar twee apps bij de Kunst app van de week. Maar wees gerust, het kost geen cent extra want beide apps zijn gratis.

Screenshot van de Street Tag app

In het kader van de Street Summer op Channel 4, waar bijvoorbeeld ook Banksy’s Antics Roadshow onderdeel van is, heeft de Britse televisiezender de Street Tag app uitgebacht. Met deze app kun je virtueel en zonder risico zelf gebouwen taggen en deze vervolgens delen met andere app gebruikers. Op het moment dat ik naar de app keek waren er 39 Nederlandse Tags. Mocht je zelf ook eens zonder gevaar om gepakt te worden een gebouw willen taggen, dan kun je hier de gratis iPhone app downloaden.

De Magritte Your World app is een uitgave van het Tate Liverpool, ter ondersteuning van de Magritte tentoonstelling die ze daar nog tot en met 16 oktober hebben. Met de app kun je foto’s op je iPhone of iPad bewerken zodat ze lijken op een werk van Magritte. Hoewel het idee erg leuk is, had de app nog leuker zijn door ook andere kunstwerken van Magritte tot leven te brengen. Helaas kun je de foto’s nu maar op één manier bewerken. Mocht dit zelf willen proberen, dan kun je de gratis app hier downloaden.

Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Art.Mapped
Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Kunst app van de week: Just add Art
Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum
Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>