Kunst App van de week: Norton Simon Museum

Het Norton Simon Museum te Pasadena (Californië) heeft onlangs een nieuwe app voor de iPhone gelanceerd. Dit museum heeft onder andere werken van Raphaël, Rembrandt, Van Gogh, Monet, Cézanne, Degas en Picasso uit de privé collectie van Norton Simon (1907–1993) in de collectie. Met deze app kun je  de werken bijvoorbeeld op je telefoon bekijken alsook meer informatie over de werken lezen en horen.

Het fijne aan de gratis app van het Norton Simon Museum is dat de kunstwerken niet alleen op naam van de kunstenaar gecatalogiseerd zijn, maar je kunt ook zoeken binnen een aantal tijdvakken (ingedeeld in eeuwen). Een andere mooie feature is dat je vanuit de app meteen naar iTunes kunt gaan om de (gratis) podcasts van het museum te downloaden. Op deze manier kun je nog meer te weten komen over het museum en de collectie. Het is ook leuk om eens een willekeurig nummer in te voeren bij de audio tour. Bij nummer 129 krijg je bijvoorbeeld uitleg over een werk van Canaletto.

De app werkt overigens ook uitstekend met de iPad en is hier gratis te downloaden.

Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst App van de week: [email protected] (Simonis & Buunk)
Lees ook:Kunst App van de week: George Grosz in Dallas
Lees ook:Kunst app van de week: Magritte Your World & Street Tag
Lees ook:Kunst app van de week: Art.Mapped
Lees ook:Kunst app van de week: Tefaf 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>