Kunst app van de week: Artfinder

De app van deze week is niet 1 app maar 4 apps tegelijkertijd. Artfinder is namelijk de samenwerking aangegaan met de Cass Sculpture Foundation en de Wallace Collection. Uit deze samenwerking zijn vier apps voor de iPad voortgekomen: Cass Biomorphia, Cass Breaking the Mould, Cass Breaking the Mould 2 en Watteau at the Wallace Collection. Aangezien het gaat om vier gratis apps, die kort na elkaar door de zelfde firma zijn uitgegeven, heb ik besloten ze in één bericht te bespreken.

In totaal heeft Artfinder nu drie apps voor de Cass Sculpture Foundation uitgebracht.  Deze foundation heeft een eigen beeldentuin en richt zich op Britse sculptuur uit de 21ste eeuw. De werken die ze tentoonstellen zijn van jonge talentvolle kunstenaars alsook van gerenommeerde kunstenaars zoals Anish Kapoor.

Cass Biomorphia was de eerste app die Artfinder voor de Cass Sculpture Foundation creëerde. Met deze app krijg je een indruk van de Eilís O’ Connell’s tentoonstelling bij de Foundation. Zo kun je afbeeldingen zien van de tentoongestelde werken en een biografie lezen. Cass Breaking The Mould en Cass Breaking the Mould 2 tonen werken die in 2010 te zien waren danwel sculpturen waartoe in 2010 opdracht werd gegeven. Breaking the Mould richt zich op de eerste helft van 2010 en Breaking the Mould 2 richt zich op de tweede helft van 2010.

Watteau at the Wallace Collection werd door Artfinder gemaakt voor de Antoine Watteau tentoonstelling bij de Wallace Collection. Met de app krijg je meer informatie over de tentoonstelling, de getoonde werken, een biografie van de kunstenaar en bezoekinformatie. Tevens kun je vanuit de App naar de webshop van de Wallace Collection.

De gratis iPad apps kun je hieronder eenvoudig vinden:

Cass Biomorphia

Cass Breaking the Mould

Cass breaking the Mould 2

Watteau at the Wallace Collection

Lees ook:De illustraties van Breaking Bad
Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum
Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Touch Van Gogh krijgt uitbreiding
Lees ook:Stedelijk dreigt collectie te verliezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>