Kunst app van de week: Hammer Museum

Gezien alle positieve respons die ik tot op heden heb gekregen op de museum- en kunst apps, heb ik besloten er een terugkerende rubriek van te maken. In deze categorie zullen zoveel mogelijk gericht zijn op nieuwe apps, maar ook apps die al langer bestaan zullen aan bod komen.  Deze eerste week zal ik kort de nieuwe app van het Hammer Museum (Los Angeles) bespreken. Afgelopen week heeft dit museum een nieuwe app voor zowel Apple iPhone/iPad alsook voor Android gelanceerd.

Het Hammer Museum opende in 1990 haar deuren en heeft onder andere werken van Vincent van Gogh, Rodin, Rembrandt, Pissarro en Cézanne. De app die is gelanceerd richt zich voornamelijk op de huidige tentoonstelling van Richard Hawkins en de twee aankomende tentoonstellingen van Ed Ruscha en Paul Thek. Ook de vaste collectie van de Armand Hammer, de oprichter van het museum, komt echter aan bod. Het museum geeft bovendien al aan dat de app later zal worden uitgebreid met nog meer kunstwerken uit de collectie.

Bij een bezoek aan Los Angeles is deze app zeker handig, maar ook al kom je er voorlopig niet, dan nog is de Hammer app de moeite waard. Zo kun je een kijkje achter de schermen nemen door de  interviews met kunstenaars en conservatoren, een audiotour maken, de teksten van de tentoonstellingscatalogi lezen en uiteraard ook foto’s en video’s van de tentoongestelde kunstwerken bekijken.

Extra leuk is dat de app gratis is. Wil je hem downloaden voor je iPhone of iPad klik dan hier. Mocht je een Android toestel hebben, klik dan hier.

Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Kunst app van de week: Lichtfestival Gent 2012
Lees ook:Kunst app van de week: Korean Artist Project
Lees ook:Kunst app van de week: The Getty: Art in L.A.
Lees ook:Kunst app van de week: Koninklijke wachtkamers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>