Benefietconcert voor vluchtelingen in de Obrechtkerk

CREDITS: Orkest.nl

Vluchtelingen moeten menswaardig worden ontvangen. Op zondag 14 februari vindt in de Obrechtkerk in Amsterdam daarom het Benefietconcert voor Vluchtelingen plaats. Solisten Claron McFadden (sopraan), Helena Rasker (alt), Marcel Reijans (tenor) en Thomas Oliemans (bariton) en musici van onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, De Nationale Opera, Toonkunstkoor Amsterdam en VU-Kamerkoor spelen onder leiding van dirigent Boudewijn Jansen Symfonie nr. 9 van Beethoven, dat eindigt met de beroemde koorfinale Alle Menschen werden Brüder.

De opbrengst van dit concert gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland, en wel specifiek naar het project Eigen-Wijs, waarmee Vluchtelingenwerk kinderen in asielzoekerscentra muziekactiviteiten aanbiedt, zodat ze de wereld om hen heen even kunnen vergeten. Het concert is toegankelijk voor iedereen; kaarten zijn €30,- en €15,- voor kinderen jonger dan 18 jaar en studenten. Na afloop van het concert wordt er met elkaar gegeten; een Syrische kok, vrijwilligers en vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum in Weert maken voor de gelegenheid bijzondere hapjes klaar. Bewoners van diverse opvanglocaties in Amsterdam zijn ook bij het concert aanwezig.  In totaal zijn 1.000 kaarten beschikbaar. Hier zijn er al 550 van verkocht.

Schrijver Kader Abdolah zal voorafgaand aan het concert een kort openingswoord spreken om de vluchtelingen, het publiek en de vrijwilligers welkom te heten. Het Benefietconcert voor Vluchtelingen is een initiatief van dirigent Boudewijn Jansen. Niet alleen de solisten en musici doen belangeloos mee aan dit concert; de medewerkers van alle betrokken instanties helpen ook vrijwillig mee.

Ludwig van Beethoven voltooide Symfonie nr. 9 begin 1824, toen hij al volledig doof was. De symfonie bevat de bekende en in dit geval symbolische koorfinale Alle Menschen werden Brüder. De melodie is sinds 1985 het officiële volkslied van de Europese Unie. Beethoven schreef de muziek op een gedicht van de Duitse romanticus Friedrich Schiller en wilde met dit deel de Europese idealen van vrijheid, vrede en solidariteit uitdrukken.

Het concert gaat van start om 16.00 uur in de Obrechtkerk. Musici van onder meer het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, De Nationale Opera, Toonkunstkoor Amsterdam en VU-Kamerkoor treden op. Boudewijn Jansen treedt op als dirigent. Claron McFadden is sopraan, Helena Rasker alt, Marcel Reijans tenor en Thomas Oliemans als bariton.

Kaarten kosten 30 euro, de toegang voor kinderen jonger dan 18 jaar en studenten op vertoon studentenkaart bedraagt 15 euro. Kijk voor tickets hier: www.bit.ly/BenefietBeethovenIX

 

Lees ook:Roméo et Juliette in première bij De Nationale Opera
Lees ook:Veronika Eberle speelt Beethovens Vioolconcert
Lees ook:Koperblazers Nederlands Philharmonisch Orkest openen vernieuwd Oosterpark
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Tweede concert in de Noord/Zuidlijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>