NSK brengt Voices of Nature

De flyer van het NSK CREDITS: Perssupport

Het Nederlands Studenten Kamerkoor brengt, onder leiding van Kurt Bikkembergs, de natuur tot leven in de concerttournee Voices of Nature van 19 februari tot en met 5 maart 2016. Hoe klinkt de regen, de wind of een kakofonie van dierengeluiden? Aan de hand van eigentijdse muziek laat het koor de diversiteit van de natuur zien: de rust en chaos, de ernst en humor. Laat u met het programma van NSK 2016 meevoeren door het rijke landschap van de modern klassieke muziek. Het Nederlands Studenten Kamerkoor is een unicum in Nederland. Elk jaar wordt het koor samengesteld uit een nieuwe groep talentvolle zangers uit het hele land. In slechts twee maanden tijd studeert het NSK een uitdagend programma in. De zangers worden begeleid door zangpedagoog Priske Dehandschutter, die zowel individuele als groepslessen zal verzorgen. Van 19 februari tot en met 5 maart voert het NSK het programma Voices of Nature uit op prachtige locaties in diverse studentensteden in Nederland en België.

In Voices of Nature staat de natuur centraal. Met het NSK maakt u een reis door de natuur zoals die beleefd wordt door componisten uit het binnen- en buitenland. Ook wordt het publiek geprikkeld en geënthousiasmeerd om actief deel te nemen aan het programma en vol overgave te kunnen luisteren. Op het programma staan onder meer werken van Alfred Schnittke, György Ligeti, Lowell Dykstra, Paul Schollaert en Gerard Beljon, die in zijn stuk The cry of the peacocks de angst voor de nacht beeldend weergeeft met de schreeuw van pauwen. Twee werken worden samen met de getalenteerde slagwerker Coen Dijkstra uitgevoerd. Gedurende het project wordt ingezet op de duurzaamheid op het gebied van eten, afval, reizen en pr-voering, om zo de dialoog te stimuleren over onze natuurlijke omgeving. Bovendien wordt samengewerkt met partners die zich richten op natuurbehoudende productie.

Meer informatie over het programma en de tournee is te vinden op www.nskk.nl.

De concertagenda ziet er als volgt uit:
19/02 Rotterdam – Pelgrimvaderskerk
20/02 Ede – Akoesticum
21/02 Groningen – Lutherse kerk

25/02 Leuven (België) – Lemmensinstituut
26/02 Brabant – Ervaringsconcert op festival Bosch500
27/02 Delft – Cultuurcentrum Delft

3/03 Nijmegen – Antonius van Paduakerk
4/03 Utrecht – Pieterskerk
5/03 Amsterdam – Concertgebouw

BRON: Persbericht NSK via Perssupport.nl 

Lees ook:Fotograaf Erik Hijweege exposeert met ‘Sublime Nature’
Lees ook:Symbolisme van Van Gogh tot Kandinsky
Lees ook:Museumnacht Delft 2012
Lees ook:Losse kaartverkoop 2015 – 2016 Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest start
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>