Jazz Orchestra of the Concertgebouw met José James

Foto’s José James / Dennis Mackrel © Govert Driessen

Na Oleta Adams, Toots Thielemans en Kurt Elling nodigt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) dit jaar José James uit voor haar serie kerstconcerten: Merry Jazzmass. De samenwerking met José James is tot stand gekomen tijdens het Blue Note jubileumconcert in de zomer van 2014. De soulvolle zanger is een graag gehoorde gast bij menig jazzliefhebber en het JOC. Zo speelde hij samen met artiesten zoals: McCoy Tyner en Basement Jaxx.

De sfeervolle kerstconcerten van het JOC zijn sinds het begin een groot succes. Vanaf 2011 heeft dit succes geleid tot een meerdaagse concertserie. Volgens traditie nodigt het JOC voor deze concertserie door heel Nederland altijd een grootse, hedendaagse jazz artiest uit. Dit jaar zal José James schitteren op verschillende podia in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Den Haag en Eindhoven van maandag 7 december tot en met vrijdag 11 december.

Voor elk concert schrijft het JOC nieuwe big band arrangementen. Zo ook voor de serie Merry Jazzmass. Composities van de solist José James worden door chef-dirigent Dennis Mackrel opnieuw gearrangeerd speciaal voor het orkest. Mackrel omschrijft het proces als volgt: ‘Een arrangement maken voor het JOC, is zoals koken met een rek vol kruiden. Alle musici brengen hun eigen smaak in de mix, die je als arrangeur tot de juiste balans brengt.’

José James heeft met zijn soulvolle, zwoele mix tussen jazz en hiphop het grote publiek voor zich gewonnen. Naast de populaire kerstsongs, zoals the Christmas Song van Mel Thormé en Let it Snow, worden er ook nummers van zijn laatste albumYesterday I had the blues, ten gehore gebracht. Het album is een eerbetoon aan zangeres Billie Holiday. De Kerstconcerten van het JOC zijn een jaarlijks terugkerende traditie. De première vindt op maandag 7 december plaats in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Daarna speelt het orkest met José James in de Doelen Rotterdam, Cinemec Nijmegen, Zuiderstrandtheater Den Haag en Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven.

Data & locatie kerstconcerten:

Maandag 7 december: Het Concertgebouw, Amsterdam
Dinsdag 8 december: de Doelen, Rotterdam
Woensdag 9 december: Cinemec, Nijmegen
Donderdag 10 december: Zuiderstrandtheater, Den Haag
Vrijdag 11 december: Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Zie ook: http://www.jazzorchestra.nl/

BRON: Persbericht De Wolven

Lees ook:De Kerstconcerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest
Lees ook:ADV: Alles klinkt mooier in het Concertgebouw!
Lees ook:De geheimen van het Philips Natlab in beeld: Ed van der Elsken
Lees ook:Kees Verkade maakt monument Hardenberg
Lees ook:Sotheby’s veilt topstuk Karel Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>