Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest opent tentoonstelling in Van Gogh

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest opent deze week tweemaal de Munch : Van Gogh tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Op woensdag 23 september is de koninklijke opening; de kick off voor het publiek is vrijdag 25 september. Daarnaast speelt het Orkest speciaal voor de tentoonstelling drie concerten in Het Concertgebouw die een bijzondere link hebben met de twee kunstenaars.

De tentoonstelling Munch : Van Gogh wordt woensdag 23 september koninklijk geopend in het bijzijn van prinses Beatrix en Koningin Sonja van Noorwegen. Een strijkkwartet van het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt delen uit strijkkwartetten van Debussy en Röntgen. De muziek, die stamt uit de tijd van Munch en Van Gogh, wordt afgewisseld met een opvoering van Toneelgroep Amsterdam. De twee acteurs Hans Kesting en Robert de Hoog hebben citaten en briefdelen van de twee kunstenaars als uitgangspunt genomen voor een tekstuele interpretatie.

De tentoonstelling Munch : Van Gogh is vanaf vrijdag 25 september geopend voor het publiek. Tussen 10.00 en 22.00 uur is de officiële kick off en barst het museum van film, performance, debat en muziek. Het Nederlands Philharmonisch Kamerensemble speelt om 19.30 uur muziek van tijdgenoten van Munch en Van Gogh, waaronder R. Strauss, Bartók en Holst. Kijk voor meer informatie over de kick off op www.vangoghmuseum.nl/nl/zien-en-doen/kick-off-munch-van-gogh.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest speelt gedurende de tentoonstelling drie speciale concerten in Het Concertgebouw die in het teken staan van de beroemde kunstenaars. Deze concerten maken deel uit van het cultuurprogramma rondom de tentoonstelling. In het programma Levenslied (zaterdag 3 en dinsdag 6 oktober) sluit het orkest aan bij de briefschrijfkunst van Van Gogh. Op zaterdag 24 oktober en dinsdag 27 oktober speelt het orkest het werk Pierrot Lunaire van Schönberg, een tijdgenoot van Munch en Van Gogh. In het programma Scandinavisch Temperament wordt Nielsen gespeeld, de Noorse tijdgenoot die zich net als Munch toelegde op het uitbeelden van menselijke emoties, angsten en onzekerheden. Kijk voor meer informatie over het cultuurprogramma op www.vangoghmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/munch-van-gogh/cultuurprogramma.

BRON: Persbericht Orkest.nl 

 

Lees ook:Van Gogh Museum is klaar voor Munch:Van Gogh
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Livestream van concert Nederlands Kamerorkest in nieuwe metrohal
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest op Down the Rabbit Hole
Lees ook:Losse kaartverkoop 2015 – 2016 Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>