Metropolitan Museum laat kunst hacken

Onlangs organiseerde het Metropolitan Museum in New York de Met 3-D: Hackaton. Tijdens deze hackaton experimenteerden ongeveer 25 kunstenaars en programmeurs met de nieuwste 3-D scan- en print technologieën. Met als doel om de grote collectie werken van het Metropolitan Museum te gebruiken om nieuwe kunstwerken te creëren. Daarnaast worden werken uit het museum gedigitaliseerd zodat je deze thuis kunt uitprinten met je eigen 3-D printer. Mochten de 3-D printers over een tijdje betaalbaar worden, dan kun je dus thuis nog dichter bij de werken uit het museum komen. Hieronder een aantal voorbeelden van de werken die tijdens het evenement zijn “gehackt”. Meer over de hackaton kun je hier lezen.

Lees ook:Metropolitan Museum: record aantal bezoekers
Lees ook:RE Store maakt kunst uit afval
Lees ook:Kunst app van de week: Tefaf 2012
Lees ook:Louvre wéér best bezochte museum ter wereld
Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>