BMW Art Car collectie virtueel te bezichtigen

De Art Car van Jeff Koons in 2010 © BMW Group

Het idee van een cross- over tussen de kunstwereld en de autowereld is in de jaren ‘70 ontstaan door kunst- en raceliefhebber, Hervé Poulain. Vervolgens heeft automerk BMW in 1975 Alexander Calder gevraagd om de eerste ‘Art Car’ te beschilderen en het was zo’n succes dat de serie is voortgezet.

Beroemde kunstenaars als Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, A.R. Penck en David Hockney hebben verschillende BMW automodellen door de jaren heen met een verrassend ‘design’ voorzien. Vorig jaar heeft ook Jeff Koons een BMW beschilderd ter ere van de 35e verjaardag van dit bijzondere kunstproject.

De Art Car door David Hockney in 1995 © BMW Group

Sinds kort is er zelfs een speciale website gelanceerd waar alle Art Cars nu ook in een virtuele tour te bezichtigen zijn. Bij elke Art Car kun je aanvullende informatie over de kunstenaar lezen of een filmpje bekijken met uitleg over het ‘kunstobject’ door onder andere de kunstenaar zelf en beelden van hoe de kunstenaar de betreffende auto beschilderd. Tevens is er een heuse Art Car Movie die je via deze website kunt bekijken, maar je moet er wel wat tijd voor uittrekken aangezien deze meer dan 40 minuten duurt.

Hier kun je alvast een kort voorproefje van de Art Car Movie zien. (Bron: BMW, Forbes, Automobiel Management)

Lees ook:Kunst App van de week: Norton Simon Museum
Lees ook:Kunst app van de week: 28 NATSIAA
Lees ook:Art a Go-Go brengt nu ook poëzie
Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum
Lees ook:Graffiti-groep beschildert gevel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>