Winnaar kunst app 2011

Het Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) heeft op vrijdag 8 juli jongstleden de winnaars van de AppArtAward 2011 bekend gemaakt. Uit ruim 90 inzendingen koos de jury de app ‘OscilloScoop’ van Scott Snibbe voor de technische innovatieprijs, de app ‘Field’ van Rainer Kohlberger voor de artistieke innovatieprijs en de app ‘School Helper’ van Mike Wong kreeg de prijs voor de beste app die is ontwikkeld door iemand jonger dan 18 jaar.

Scott Snibbe kreeg voor zijn app ‘Oscilloscoop’ (geschikt voor iPad en Iphone) een geldprijs van €10.000 en in de onderstaande video legt hij uit hoe de app precies werkt. Volgens zijn eigen website werd de app overigens vormgegeven door Lukas Girling. Mocht je de app willen downloaden, dan kan dat hier voor €1,59.

De iPad app ‘Field’ van de Oostenrijkse videokunstenaar Rainer Kohlberger is momenteel helaas nog onder review in iTunes, maar deze app laat de camera van de iPad reageren op licht en kleur in zijn omgeving en zet deze om in geometrische patronen, geluiden en melodieën. Ook Kohlberger kreeg voor de artistieke innovatieprijs een geldbedrag van €10.000,- .Eerder ontwikkelde Kohlberger ook al de ‘Rain’ app voor de iPhone. In de video hieronder zie je hoe deze werkt. Mocht je er €0,79 aan willen besteden, dan kun je hem hier downloaden.

De jongerenprijs voor de app ‘School Helper’ leverde de 17 jarige Mike Wong €5.000,- op. Deze app maakt het voor docenten en scholieren mogelijk om zo hun schooldag beter in te delen. Wat er kunstzinnig aan zou zijn is mij onduidelijk, maar mocht je deze android app willen proberen dan kun je hem hier gratis downloaden.

Het ZKM heeft voor de AppArtAward overigens ook een iPhone app laten ontwikkelen, deze kun je hier gratis downloaden.

Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine
Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Kunst app van week: Max Zorn Tape Artist
Lees ook:Kunst app van de week: Lichtfestival Gent 2012
Lees ook:Kunst app van de week: Museums UK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>