Geklaag op Twitter wordt kunst

Portretten gemaakt van tweets zijn er al een poosje maar nu heeft een designer in Toronto, Ivan Sharko, ‘Twitterkunst’ naar een hoger level gebracht. Voor het geklaag dat regelmatig op twitter te lezen is (“life is boring” etc.), heeft Sharko een speciale app gecreëerd waarmee de 140 tekens (of minder) gecombineerd kunnen worden met foto’s op Flickr die dezelfde tag en locatie hebben. Gebruikers van de app kunnen hier vervolgens abstracte kunstwerken van maken zodat er toch iets positiefs uit het geklaag zal ontstaan. In de video legt de maker uit hoe het allemaal in zijn werk gaat en kun je verschillende kunstwerken bekijken.

The Boring Gallery from ivanS on Vimeo.

Mocht je de werken tot in detail willen bekijken, dan kun je naar Ivan Sharko’s Boring Gallery gaan.

Lees ook:Kunst app van de week: Sotheby’s
Lees ook:Kunstvandaal slaat weer toe in de National Gallery
Lees ook:Street Art galerie in Nederland is een feit
Lees ook:Kunst app van de week: Rothkomatic
Lees ook:Kunst app van de week: 28 NATSIAA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>