2 leuke nieuwe museum apps

Er zijn onlangs twee leuke nieuwe apps gelanceerd. Het Design Museum in Londen heeft nu als onderdeel van de Wim Crouwel tentoonstelling een Crouwel Clock app (£0.59) voor de iPhone en iPad. Om haar Rodin collectie te promoten heeft het North Carolina Museum of Art (NCMA) nu de NCMA Rodin iPad app.

De Crouwel Clock app is een wekker app met drie persoonlijke boodschappen van de heer Crouwel zelf. Met deze app kun je wakker worden met zijn stem als hij zegt: ‘a nice and well designed day’, ‘keep your grid straight today’ of ‘a grid today keeps the doctor away’. Uiteraard kun je deze mooi vormgegeven app ook gewoon als klok gebruiken. Downloaden kun je hem uiteraard op iTunes.

De NCMA Rodin iPad app is een gratis app met onder andere afbeeldingen met een hoge resolutie, een dertig minuten durende documentaire en commentaar op de tentoonstelling van de curator. Aangezien het museum niet op de meest toeristische plek ligt, is dit een mooie manier om toch een beeld te krijgen van de collectie en het museum. Ook deze app is uiteraard te downloaden op Apple’s  iTunes.

Lees ook:Nieuwe app toont werken National Gallery
Lees ook:Kunstenaar maakt klok van klokjes
Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine
Lees ook:Wim Crouwel in Design Museum Londen
Lees ook:Klokken Maarten Baas in Zuiderzeemuseum

1 Reacties // Reageer

One thought on “2 leuke nieuwe museum apps

  1. Tim

    Mooie iPhone app van Wim Crouwel. Ik denk alleen niet dat ik die echt als wekker ga gebruiken. ;)
    Die Rodin iPad app ga ik downloaden als ik over een iPad beschik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>