Brooklyn Museum iPad App: Art Collections

Sinds kort is de iPad Art Collections app te downloaden in de Apple App Store waarmee je  door de collectie van het Brooklyn Museum kunt ‘browsen’. Het museum heeft deze app niet zelf op de markt gebracht, maar erkent de app van Wayne Bishop wel omdat Bishop de app gratis ter beschikking stelt en er is voldaan aan verschillende eisen. Een museummedewerkster heeft Bishop tevens geïnterviewd over deze app.

Wayne Bishop vertelt dat de app “Art Collections” heet en dat je hiermee kunst, foto’s, antiquiteiten en andere kunstobjecten van het Brooklyn Museum kunt opzoeken. Met het grote ‘touchscreen’ van de iPad kunnen gebruikers inzoomen op alle mogelijke details van de 25,000 kunststukken uit de collectie en deze bijvoorbeeld scannen. Bishop legt uit: “An important goal for the project has been to experience the richness of art in a casual setting.” Zijn volgende doel is dat je de kunstwerken straks in een slideshow kunt bekijken. (Bron: Brooklyn Museum en Wayne W. Bishop Collections)

Lees ook:MoMa neemt iPad-app Björk op in collectie
Lees ook:Brooklyn Museum zegt “Art in the Streets” tentoonstelling af
Lees ook:Kunst App van de week: Norton Simon Museum
Lees ook:Rijksoverheid verliest kunststukken uit het oog
Lees ook:MoMA boeken nu ook op de iPad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>