Schilderkunst voor de satelliet

Molly Dilworth, 561 Grand (View from the helicopter. © Steve Amiaga)

Kunstenares Molly Dilworth wilde een groter publiek aanspreken, dus kwam ze op het idee om gigantische “muurschilderingen” op daken van New Yorkse gebouwen te maken (haar “Paintings for Satellites project”). Dit in de hoop dat haar kunstwerken zichtbaar zouden zijn op Google Earth. Ze had voor ogen dat mensen al kijkende op Google Earth dan opeens een kunstwerk van haar zouden tegenkomen en dat ze daardoor over kunst zouden gaan discussiëren. Helaas is dit plan mislukt.

Dilworth vind het erg jammer dat mensen in hun dagelijkse gesprekken niet zoveel over kunst praten als over bijvoorbeeld films en muziek. Ze zegt: ‘natuurlijk houden mensen wel van kunst, maar het is niet zo dat men een favoriet kunstwerk heeft, terwijl mensen wel een favoriete film of band hebben’. Ze wilde de kunst meer onder de aandacht brengen op een ludieke manier en kwam op het idee, toen het bedrijf waar ze voor werkte erg veel verf over had. Ze vond het zonde als dit zomaar weggegooid zou worden, dus gebruikte ze het in haar kunstwerken.

Molly Dilworth, 547 W 27th (© Gil Blank)

Het bleek nog lastig om een “schildertechniek” voor de grote muurschilderingen te bedenken, want gewoon verf op de daken gieten werkte niet omdat de daken niet geheel vlak waren. Later heeft ze een systeem met een rooster bedacht, zodat de verf niet kan gaan lopen. Deze grote werken nemen ook behoorlijk wat tijd in beslag, ze werkte veertien uur per dag aan haar eerste schildering die na een week af was. Hoewel de werken helaas niet duidelijk zichtbaar zijn op Google Earth, zijn er nu toch drie muurschilderingen op bijzondere locaties verspreid over de stad New York. (Bron:theatlantic.com)

Lees ook:Gemeente Breda onderzoekt kunst in openbare ruimte
Lees ook:Google Goggles voor het Getty Museum
Lees ook:Google Earth zoomt in op kunst
Lees ook:Google toont liefde voor kunst
Lees ook:Keith Haring voor Moederdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>