Art Amsterdam gaat met de tijd mee

Art Amsterdam zal dit jaar voor de 27ste keer plaatsvinden. Deze kunstbeurs zal worden gehouden van 11 tot en met 15 mei in de RAI (Parkhal). In totaal zullen er zo’n 130 galeries uit de hele wereld meedoen. Ruim een derde van alle galeries komt uit het buitenland . Dit jaar zal er ook een virtuele kunstbeurs plaatsvinden, waarvoor zich inmiddels 70 exposanten hebben aangemeld. Hiermee is Art Amsterdam de eerste “ouderwetse”kunstbeurs ter wereld die ook virtueel aan de slag gaat.

Het is jammer dat Art Amsterdam niet eerder gepland stond, want anders waren ze zelfs de eerste virtuele kunstbeurs ter wereld geweest. Nu gaat deze eer naar de VIP Art Fair. Voor de virtuele beurs werkt Art Amsterdam 2011 samen met openartcollection.com, de in New York gevestigde pionier van virtuele netwerken voor collectioneurs en online kunstbeurzen.

Art Amsterdam en openartcollection.com geloven dat het effect van een live beurs gecombineerd met een virtueel platform groter is, en voorlopig ook nog wel zal zijn, dan een virtuele kunstbeurs alleen. De virtuele versie van Art Amsterdam blijft tot een maand na de beurs actief op openartcollection.com, zodat aftersales mogelijk is via de website.

Virtueel beursbezoek is overigens gewoon gratis. Galeriehouders worden via e-mail op de hoogte gehouden van de voorstellen gebaseerd op hun richtprijs. De virtuele beurs is een dag vóór opening van Art Amsterdam 2011 reeds toegankelijk voor de ‘Premium+ leden’. Hopelijk hebben ze bij Art Amsterdam wel geleerd van de VIP Art Fair en zijn ze wél voorbereid op een behoorlijke stroom verkeer. Een leuke toevoeging zou nog een app zijn, waarmee bezoekers via de telefoon extra informatie kunnen opvragen over de werken, zoals laatst is geïntroduceerd bij de Pulse Art Fair in New York.

Lees ook:Art Cologne 2011
Lees ook:Art Amsterdam 2011
Lees ook:Raw Art Fair Rotterdam
Lees ook:Volgende week begint Frieze Art Fair
Lees ook:Online Art Fair – Fail of succes?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>