Belgische leerlingen maken langste linosnede ter wereld

Een recordpoging linosnede BRON: Het Laatste Nieuws

Leerlingen van de Kunstacademie aan Zee in Oostende hebben een wereldrecord gevestigd met de langste linosnede in de wereld. Dat meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De linosnede van de leerlingen was 25,2 meter lang. Het record stond op 24 meter. 

De linosnederecordpoging was een initiatief van de leerlingen van de afdeling Vrije Grafiek. Hun lerares Kathleen Van Houtte gaat na dit academiejaar met pensioen en daarom hadden de leerlingen enkele activiteiten opgezet, waaronder de recordpoging. De recordpoging zelf maakt ook nog eens deel uit van de expositie Grafiek! in de BiB Kris Lambert in Oostende. Hier zal een selectie getoond worden van leerlingen, oud-leerlingen, docenten en collega’s. Om een afdruk van de linosnede te maken werd gebruik gemaakt van een pletwals. Volgens onder meer directeur Peter Defurne is het nog afwachten of de recordpoging ook erkend wordt door het Guinness Book of Records. Er zijn nog 15 parameters waaraan voldaan moet worden. Wel is de linosnede met 25,2 meter al wel de langste linosnede ooit. Ook zijn twee van de drie drukken geslaagd. Kunstacademie aan Zee heeft de smaak overigens te pakken. Volgend jaar wordt getracht een nog grotere linosnede te maken, samen met andere West-Vlaamse kunstacademies.

BRON: Het Laatste Nieuws

Lees ook:Vmbo-leerlingen SintLucas maken recordlino Van Gogh
Lees ook:De leerlingen van Rembrandt
Lees ook:BAS Grafiekprijs viert jubileum
Lees ook:Win ruim €13.000 in de Ørestad Street Art Competition
Lees ook:Expositie Charlotte Mutsaers in Oostende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>