Amsterdam krijgt in Club Mystique een nieuw poppodium

De Cubop City Big Band speelt elke laatste maandag van de maand in Mystique CREDITS: TamTam Productions

Amsterdam heeft er in Club Mystique een nieuw muziekpodium bij in het centrum van de stad. De vorige locatie van Mystique was van oorsprong een salsa dansschool met een live muziekprogrammering die hoofdzakelijk bestond uit gerenommeerde internationale latin acts. Op de nieuwe locatie aan de Smaksteeg 19, vlakbij het Centraal Station zal er een bredere muziekprogrammering gaan plaatsvinden.Binnen de nieuwe programmering zal het podium zich naast latin muziek ook gaan richten op jazz, soul, world, funk, (nu) disco en aanverwante genres. Voor deze nieuw ingeslagen artistieke koers is een samenwerking aangegaan met Tam Tam Productions, het muziekproductiebureau van drummer Lucas van Merwijk en Roosje den Hertog.

Mystique, dat wordt geleid door Jay Kersten en Marian Panadera, werd opgericht in 2002 en is een van de meest toonaangevende dansscholen van de regio. Vanaf de vorige locatie in Amsterdam West, waar Mystique van 2002 tot 2015 gehuisvest was, werd vorig jaar verhuisd naar de veel grotere nieuwe locatie in het centrum van Amsterdam tegenover de Sonesta Koepelkerk, onder de garage van het Renaissance Hotel.
Een ingrijpende verbouwing heeft geresulteerd in een prachtige middelgrote concertzaal met dansvloer, balkons en met plaats voor 400 bezoekers. De dansschoolactiviteiten van Salsa4Fun zullen in een extra aan de concertzaal grenzende zaal doorgang blijven vinden.

Gedurende de zomermaanden hebben er op het podium een aantal try outs plaatsgevonden. De reguliere programmering zal vanaf september van start gaan. Hierbij volgt een korte greep uit de komende programmering:
* Brother Dege (USA), wiens ‘To Old to Die Young’ werd gebruikt in Quentin Tarantino’s Django Unchained
* De Venezolaanse top trompettist Chucky Cordero met 11 mans salsa band, de Braziliaanse drummer Alexandre Cunha met zijn 5tet
* Top van de Nederlandse jazz onder meer trompettist Ruud Breuls met Tribute to Louis Armstrong en Josee Koning’s legendarische reunion band Batida.
* De Cubop City Big Band (sinds 1995) van drummer Lucas van Merwijk zal elke laatste maandag van de maand in Mystique gaan optreden.

Kijk voor meer informatie en de programmering op www.salsaclubmystique.nl

BRON: Persbericht TamTam Productions

Lees ook:De Miles Celebration Tour gaat naar de clubs
Lees ook:Conservatorium Hotel introduceert ‘Expression of Art Award’
Lees ook:Rock ‘n Roll met Terry O’Neill
Lees ook:Kunstuur in een nieuw jasje
Lees ook:Jazz Orchestra of the Concertgebouw met José James

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>