Het Noordbrabants Museum krijgt wederom steun van BankGiro Loterij

Het Noordbrabants Museum krijgt opnieuw steun van de BankGiro Loterij FOTO: José van der Wegen

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar steun aan Het Noordbrabants Museum met vijf jaar. Sinds 2010 heeft Het Noordbrabants Museum samen met Bosch 500 2,5 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij; 1,5 miljoen euro voor het museum en 1 miljoen euro voor Bosch 500 ten behoeve van de internationale tentoonstelling over Jheronimus Bosch die begin 2016 plaatsvindt.

In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar, is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie met Het Noordbrabants Museum is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. In de periode 2015 tot en met 2019 kan Het Noordbrabants Museum daarom weer een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie. Volgens Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum is het museum mede dankzij de BankGiro Loterij na de verbouwing opnieuw ingericht. “Voor de komende jaren is het uitbreiden van de collectie met enkele aansprekende topstukken een speerpunt. Wij zijn bijzonder gelukkig met de voortzetting van de relatie met de BankGiro Loterij die ons hierbij een belangrijke steun in de rug geeft.”

Judith Lingeman, hoofd Goede Doelen van de BankGiro Loterij : “Het Noordbrabants Museum is bij uitstek dé plaats waar de kunst en cultuur van Brabant wordt bewaard en tentoongesteld. Met het gevarieerde aanbod van tentoonstellingen bereikt het museum een grote groep mensen. De komende jaren wil het museum de collectie verder uitbreiden. Met de verlenging van de relatie dragen wij graag bij aan bij. Ook kijken wij uit naar de opening van de tentoonstelling over Jheronimus Bosch begin 2016”.

BRON: persbericht Het Noordbrabants Museum

Lees ook:BankGiro Loterij verlengt steun aan De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Lancering online ticketshop tentoonstelling Jheronimus Bosch komt er aan
Lees ook:Groot overzicht Jan Fabre in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Jeroen Bosch is niet te vermijden in 2016
Lees ook:Het jaar van Jheronimus Bosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>