Van Gogh Museum introduceert nieuwe website

De nieuwe website zoals die op je scherm zal verschijnen CREDITS: Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft een nieuwe website gelanceerd. Zoals eigenlijk hoort bij een museum over een specifieke kunstenaar als Vincent van Gogh, is de nieuwe website nog meer in het teken gesteld van deze Hollandse grootheid van de kunst. 

Websiteontwerper Fabrique vertelt op de eigen website hoe de ontwikkeling van de site in samenwerking met de technisch partner Q42 tot stand is gekomen. De opdracht was om een website te ontwikkelen ‘die de missie van het museum ondersteunt: het werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken om hen te verrijken en te inspireren.’ Fabrique en Q42 kozen er voor niet alleen de collectie toegankelijk te maken, en daarmee het museum, maar ook de kunstenaar Vincent van Gogh.

De website biedt bezoekers van de website namelijk een extra ervaring in de zin van een kijkje in het leven van de kunstenaar. Er wordt inzicht geboden in de werken van Van Gogh onder de noemer ‘Ontmoet Vincent’, waarbij het verhaal achter het kunstwerk wordt verteld, maar ook het leven van Vincent van Gogh zelf aan bod komt. Het is de bedoeling dat om de paar maanden een nieuw verhaal ‘verteld’ zal worden op de site. Door de verhalen worden mensen aangezet tot een echt bezoek aan het museum om de werken met eigen ogen te aanschouwen.

Wie nieuwsgierig is naar het eerste verhaal, ‘Op zoek naar contrast. Van modderkleuren naar helder en licht’, kan vanaf heden een kijkje nemen op de nieuwe site van het Van Gogh Museum. Uiteraard is op de site ook alle vertrouwde informatie te vinden als nieuws, bezoekersinformatie en achtergrondinformatie over het museum.

Lees ook:Nieuwe film Vincent van Gogh in Etten
Lees ook:In de boot met Vincent van Gogh
Lees ook:Vincent van GoghHuis start crowdfundingsactie voor toekomst
Lees ook:Nienke Bakker nieuwe Conservator Schilderijen bij Van Gogh Museum
Lees ook:Fotowedstrijd Mijn Vincent in Het Noordbrabants Museum

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Van Gogh Museum introduceert nieuwe website

 1. Paul Stork

  De nieuwe Van Gogh Museum website is ontworpen door Fabrique en gebouwd door Q42. In het artikel staat dit verkeerd. De twee partijen werken vaak samen oa voor Rijksmuseum, Stastsloterij, Schooltas app, 9392, DenHaag.com, iamsterdam en Design Museum London.

    /   Reply  / 
  1. José van der Wegen Auteur

   Beste Paul, ik heb het inmiddels aangepast! Bedankt voor de correctie!

     /   Reply  / 
  1. José van der Wegen Auteur

   Beste Gabrielle, ik had de tekst op Mixed Grill niet eerder gezien, maar de tekst samengesteld op basis van mijn eigen, bijna dagelijkse, bezoeken aan de website van het Van Gogh Museum. Ik zie dat er inderdaad gelijkenissen zijn, maar zoals je zelf kunt zien bij Mixed Grill is dat een veel uitgebreider verslag en is mijn artikel alleen een weergave van wat je kunt vinden op de site. Als je kijkt naar andere media, zoals deze https://www.adformatie.nl/artikel/fabrique-bouwt-nieuwe-website-van-gogh-museum of deze http://www.marketingtribune.nl/design/nieuws/2014/08/nieuwe-website-van-gogh-museum-door-fabrique-en-q42/index.xml zie je ook gelijkenissen met mijn artikel en het artikel van Mixed Grill. Bij dergelijk nieuws ontkom je daar niet aan. Omdat ik echter wil voorkomen dat gezegd wordt dat ik artikelen ‘kopieer’, hoewel daar bij persberichten vaak niet aan te ontkomen valt, zal ik deze tekst aanpassen. Hartelijke groet, José

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>