Museum Arnhem ziet bezoekersaantal toenemen

Museum Arnhem ziet bezoekersaantal stijgen LOGO CREDITS: Museum Arnhem

Museum Arnhem heeft het aantal bezoekers in 2012 en 2013 zien toenemen. Dat blijkt uit de gepubliceerde jaarverslagen van het museum waar beeldende vormen van realisme centraal staan.

Uit de jaarverslagen blijkt dat er in 2012 64.500 mensen langs de kassa van het museum aan de Utrechtseweg kwamen. In 2013 waren dit er iets minder met 63.100, maar het was nog altijd meer dan in voorgaande jaren. In de jaren 2008 tot en met 2011 lag het aantal betalende bezoekers tussen 47.700 en 54.700. Dat was exclusief de bezoekersaantallen van het Historisch Museum, toen nog een dependance van het museum.

Museum Arnhem voert een dynamisch, actueel en kwalitatief hoogstaand collectie- en tentoonstellingsbeleid en biedt ruimte voor reflectie en debat. In Museum Arnhem is plaats voor zowel experiment als voor meer gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Samenwerking met andere instituten, disciplineoverschrijding en (internationale) samenwerking zijn speerpunten, maar ook educatie staat hoog op de agenda.

Op dit moment heeft het museum diverse tentoonstellingen lopen, waaronder Don’t support the greedy, de eerste grote museale solotentoonstelling van Esiri Erheriene-Essi, Threads: Textiel in kunst & vormgeving en Gelders Balkon 23 Maria Dabrowski. Every day is a different day. Daarnaast is er nog een tentoonstelling van de vaste collectie van het museum.

Lees ook:Museumweekend wordt Museumweek
Lees ook:Kunsttaxatie van Christie’s in Museum Arnhem
Lees ook:Koningin Juliana in beeld
Lees ook:Affichecampagne Museum Arnhem blijkt enorm succes
Lees ook:Mondriaan Fonds draagt bij aan collectieprogramma’s zeventien kunstmusea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>