MOT International toont werk Susan Hiller

Susan Hiller, Gatwick Suite, 1983. C-type prints, framed as one panel, 115.6 x 76.2 CREDITS: MOT International

De Brusselse galerie MOT International toont vanaf 12 februari het werk van Susan Hiller. Het is de eerste solo-expositie van de Amerikaanse kunstenares in België. In de expositie Susan Hiller: Aspects of the Self 1972-1985 wordt gekeken naar belangrijke thema’s uit het leven van de kunstenaar zelf.

Zoals de titel van de expositie al aantoont wordt vooral aandacht besteed aan belangrijke werken uit de jaren ’70 en ’80. Er worden onder meer zelfportretten getoond, maar ook werken waarbij de relatie tussen het bewustzijn en onderbewustzijn in de kunstpraktijk tot uiting worden gebracht. Ook onderzoeken naar culturele materialen waarvan het gebruik in de loop der jaren is vergeten, onderdrukt of verborgen.

Hiller wordt gezien als één van de meest invloedrijke kunstenaars van haar generatie. Ze werd geboren in 1940 in de Verenigde Staten en werkt vanaf de vroege jaren ’60 vooral vanuit Londen. Haar carrière kenmerkt zich door grote exposities bij ICA, London (1986); ICA, Philadelphia (1998); Museu Serralves, Porto (2004); Castello di Rivoli, Turin (2006); Moderna Museet, Stockholm (2007); Kunst-Raum des Deutschen Bundestages, Berlin (2008) en Kunsthalle Nuremberg (2012). Ook een grote retrospectief in het Tate Britain in  Londen in 2011 behoort tot haar palmares. Haar werk wordt getoond in diverse internationale private en publieke collecties, waaronder het Centre Pompidou, het Ludwig Museum in Keulen, het Museum of Modern Art, New York, de Tate Gallery, London en het Centro de Arte Contemporanea Inhotim, Brazil.

De expositie bij MOT International is te zien tot en met 26 maart.

BRON: Persbericht MOT International

Lees ook:Theo van Doesburg in Leiden en Londen
Lees ook:Tate Modern Londen: Uitgeknipt Matisse
Lees ook:Turner Prize 2010 voor zangeres, videogroep of schilder
Lees ook:Felix the Cat wint Turner Prize
Lees ook:Tate Gallery geeft schilderij Constable terug na nazi-diefstal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>