Galerie Pouloeuff geeft kunstwerk weg voor 5-jarig jubileum

New York City Counter light door Stefan Bleekrode CREDITS: Galerie Pouloeuff

Galerie Pouloeuff in Naarden viert dit jaar het vijfjarige bestaan. De galerie had in 2010 een vliegende start en er is de afgelopen jaren enorm veel energie gestoken in het presenteren en promoten van nieuw talent in de wereld der schone kunsten. In het kader van dit jubileum geeft de galerie een van de werken weg van de kunstenaars die reeds geëxposeerd hebben bij de galerie. Het betreft een werk van Stefan Bleekrode. Sinds de start heeft Galerie Pouloeuff 22 uitermate gevarieerde en verrassende exposities gehouden. In totaal deden hier meer dan 120 kunstenaars aan mee.  Volgens de galerie hebben zij het doel om een platform te worden voor aanstormend beeldend talent  intussen bereikt. Verschillende van de protegees van de galerie hebben definitief stappen gemaakt naar een professionele loopbaan en bewijzen hun kunsten nationaal en internationaal. Daarom wil de galerie ook graag meewerken aan het verloten van het werk van een van de deelnemende kunstenaars: Stefan Bleekrode.

Het gaat om een inkttekening/aquarel, New York City Counter light, ter waarde van 1500 euro. Stefan Bleekrode maakt thans nationaal en internationaal furore en wordt vertegenwoordigd door Galerie Frank Welkenhuysen. Om dit werk te kunnen winnen kunnen mensen zich laten registreren in de galerie of dit doen via www.galeriepouloeuff5jaar.nl. De tekening ‘New York City Counter light’ toont een van de straten die haaks op de avenues staan in Manhattan, aan het eind van de dag, als de zon al laag staat en vanachter de wolkenkrabbers nog net de straat verlicht. Net als de meeste tekeningen laat dit werk niet zozeer een specifieke plaats zien, maar het is vooral een precies weergegeven sfeerimpressie in zwart en wit van een bepaald moment op de dag. 
De gebouwen zijn qua architectuur volledig op Manhattan geïnspireerd maar zijn net als de volledige tekening, fantasie gebaseerd op de realiteit. Het zou zo kunnen zijn dat deze straat had kunnen bestaan ergens op Manhattan. Deze tekening is volledig uit herinnering getekend. Er is gedurende twee weken ongeveer 40 uur aan deze tekening gewerkt.

Zondag 1 november 15.00 uur wordt het vijfjarig bestaan gevierd.  Tijdens dit feestje van 14.00 tot 17.00 uur zal het kunstwerk om 15.00 uur verloot worden onder de aanwezige bezoekers. Stefan Bleekrode zal zijn bijzondere werk toelichten en samen met taxateur en kunstexpert Frank Welkenhuysen (bekend van Tussen Kunst en Kitsch) uit de vouchers de winnaar trekken en het kunstwerk direct uitreiken. De winnaar moet ook persoonlijk aanwezig zijn.

BRON: Persbericht Galerie Pouloeuff 

Lees ook:Op zomerreis met Galerie Pouloeuff
Lees ook:Vincent van Gogh op bouwschutting
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Is porno de redding van de kunstwereld?
Lees ook:De nieuwsgierigheid van jonge kunstenaars bij Galerie Pouloeuff

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>