Op zomerreis met Galerie Pouloeuff

Galerie Pouloeuff is klaar voor de zomer CREDITS: Galerie Pouloeuff

In de zomerperiode van 26 juni tot en met 6 september laat Galerie Pouloeuff het werk zien van vier kunstenaars. Het werk neemt ons mee op reis naar Versailles in de 18e eeuw en naar Artis in Amsterdam. Te zien zijn ogenschijnlijk vrolijke kinderen, maar ook herkenbare en onherkenbare werken. 

De vier kunstenaars die bij Zomerreis aan bod komen zijn de volgende:

Rosa Marijn Oostveen neemt ons mee terug in de tijd. Naar de ultieme luxe, pracht en praal van de dames uit Versailles in de 18e eeuw. Dit heeft zij getoond in haar porselein werk “Dans le Petit Trianon”.

Met de schilderijen van Jaap Kamsma blijven we iets dichter bij huis. De werken laten de dieren zien uit de stadsdierentuin Artis in Amsterdam. Voor hem is het een manier om  zijn herinneringen levend te houden.

De kinderportretten van Tabitha Sluis laten vrolijke spelende kinderen zien in alledaagse situaties, maar die soms meer beladen zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Is de kindertijd wel zo zorgeloos?

Het werk van Marthe van de Grift bestaat uit schilderijen en installaties. In haar werk is zij opzoek naar de grens waar realisme en abstractie, in beeld of gedachten, elkaar tegenkomen.

Tijdens de opening op 28 juni wordt ook de Pouloeuff Publieks Award juni 2015 uitgereikt. U kunt uw stem uitbrengen via de website van de galerie.

BRON: Persbericht Galerie Pouloeuff

 

Lees ook:Galerie Pouloeuff geeft kunstwerk weg voor 5-jarig jubileum
Lees ook:De nieuwsgierigheid van jonge kunstenaars bij Galerie Pouloeuff
Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel
Lees ook:Het Rijksmuseum kleurt Oranje
Lees ook:Redding Panorama Mesdag nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>