Retrospectief van Banksy bij Sotheby’s S|2 gallery in Londen

Één van de bekende schilderingen van Banksy CREDITS: Wikimedia Commons

De internationaal vermaarde kunstenaar Banksy heeft vanaf 11 juni een retrospectief en verkoopexpositie in de Sotheby’s S|2 gallery in Londen. Steve Lazarides treedt op als curator voor de tentoonstelling, waar in totaal 70 schilderijen, sculpturen en tekeningen te zien zijn. 

Steve Lazarides is nauw betrokken bij het werk van Banksy, aangezien hij optreedt als zijn agent. De expositie toont volgens Lazarides de belangrijkste werken van Banksy uit zijn vroege periode, die vooraf ging aan zijn klim naar de top van de kunstmarkt. De expositie wordt ook gezien als een van de grootste voor Banksy gericht op de secundaire markt.

Volgens Fru Tholstrup, Director of S|2 in London, is Banksy meer dan zomaar een straatartiest. “Hij is een cultureel fenomeen in deze tijd. Natuurlijk zijn de werken van Banksy bekend, maar er is eigenlijk nooit een mogelijkheid geweest om al deze werken bij elkaar te zien.” Veel van de werken worden zelfs voor het eerst getoond, omdat ze na productie direct verkocht werden. Sommige werken waren wel al eerder te zien, maar slechts zeer kort. Een voorbeeld hiervan is Banksus Militus Vandalus, dat illegaal geplaatst werd door Banksy bij het Natural History Museum in 2004. Het kon twee uur hangen voor het door officials werd gespot en verwijderd.

De tentoonstelling van Banksy in de Sotheby’s S|2 Gallery loopt tot en met 25 juli. De galerie is te vinden aan 31 St. George Street, London, W1S 2FJ.

Lees ook:Beurs van Berlage in de ban van Banksy
Lees ook:Bansky in Zuidlaren
Lees ook:Banksy’s gorilla per ongeluk overgeverfd
Lees ook:Gratis toegang dankzij Banksy
Lees ook:P183: Bankski

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>