Zeno X exposeert: Jan de Maesschalck en Anton Corbijn

Tom Waits Petaluma door Anton Corbijn in Zeno X Gallery CREDITS: Anton Corbijn, Zeno X Gallery

Zeno X Gallery in Antwerpen brengt vanaf 11 juni twee nieuwe exposities. Het betreft exposities van de Vlaamse kunstenaar Jan de Maesschalck en de Nederlandse kunstenaar Anton Corbijn. De exposities lopen beiden vanaf 11 juni tot en met 5 juli.  

De expo van Jan de Maesschalck heet The Distance en betreft een solotentoonstelling met nieuwe werken van de kunstenaar. De werken van Jan de Maesschalck kenmerken zich door een scherpe blik. De werken zijn soms wat melancholisch, maar nooit somber. In de ogen van De Maesschalck leidt melancholie tot schoonheid, iets wat tot uiting komt in zijn werken. De kunstenaar maakt voor zijn werken vooral gebruik van sneldrogende acrylverf die hij aanbrengt met het penseel. Toch is hij niet alleen een schilder, hij is ook een tekenaar. Dat blijkt uit de duidelijk zichtbare penseelstreken op zijn werken, wat de werken ook een extra vibe geeft. Het is niet voor het eerst dat Jan de Maesschalck exposeert in Zeno X. In 2007 was hier zijn laatste solovoorstelling.

De expo van Anton Corbijn heet New Squares. Getoond worden diverse nieuwe foto’s van de Nederlandse fotograaf. Corbijn is vooral bekend van zijn portretten van grote sterren als rockers en artiesten. Over deze expositie kan niet veel gezegd worden behalve dat het iets is dat je gezien moet hebben. De werken van Corbijn geven inspiratie en tonen de puurheid van de mens in optima forma.

 

Lees ook:Anton Corbijn signeert
Lees ook:FOAM presenteert Inwards and Onwards van Anton Corbijn
Lees ook:Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2011 voor Anton Corbijn
Lees ook:Mark Manders exposeert in Zeno X
Lees ook:Finnen en Nederlanders op fotoveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>