Etiye Dimma Poulsen sluit eigen expositie in Leonhard’s Gallery

Het werk Couple door Etiye Dimma Poulsen CREDITS: Leonhard’s Gallery Antwerpen

De Ethiopische kunstenares Etiye Dimma Poulsen sluit haar eigen expositie in Leonhard’s Gallery in Antwerpen. Vanaf 25 april had Poulsen in de galerie een expositie onder de naam ‘A Human Journey’. De finissage van de expositie vindt plaats op zaterdag 17 mei. Van 15.00 uur tot 18.00 uur is Etiye Dimma Poulsen zelf ook aanwezig in de galerie. 

Etiye Dimma Poulsen is een autodidact als het gaat om de kunst. Ze studeerde wel kunstgeschiedenis, maar een opleiding tot kunstenaar volgde zij niet. Aanvankelijk probeerde ze het schilderen, maar ze was hierin weinig succesvol. Keramiek lag haar veel beter, wat ook zichtbaar is in de galerie. De keramiek-sculpturen vertonen veelal een menselijke vorm, vooral vrouwen worden door haar in kunstvorm gegoten. Ze benadrukt borsten, billen en lippen terwijl de andere lichaamsdelen in het abstracte blijven, waardoor ze impliciet het accent op het Afrikaanse van haar ‘modellen’ legt. Ieder sculptuur heeft een ander bewerkingsproces ondergaan, al is de basis hetzelfde: een basisvorm van ijzerdraad, waarbij de ruwe vorm gemodelleerd wordt met fijne klei. Natuurlijke pigmenten kleuren de werken, waarna deze in de oven de laatste fase doorstaan. In de oven krijgt het werk echt karakter, omdat het vuur in de oven de barstjes en scheurtjes laat ontstaan, die nodig zijn om de menselijke vormen hun kwetsbaarheid te laten etaleren.

Wie nog een laatste blik wil werpen op de werken van Dimma Poulsen in Leonhard’s Gallery moet snel zijn, want 18 mei is echt de laatste dag van de expositie. De finissage biedt wellicht een unieke mogelijkheid om de kunstenares zelf nog wat vragen te stellen over haar werken en de achtergronden ervan.

Lees ook:Hein de Kort exposeert in artKitchen Gallery
Lees ook:Vierjarige krijgt solo- expositie in New York
Lees ook:Oostenrijkse kunstenares Maria Lassnig overleden
Lees ook:Kunst kopen op de KunstRAI met de KunstKoop
Lees ook:Kunstenares baart in galerie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>