Talentenjacht voor de nieuwe Van Gogh, Warhol of Hirst

Er zijn tegenwoordig talloze talentenjachten voor zangers, modellen en dansers (denk aan Idols, Hollands Next Topmodel of So you think you can dance). Naast deze tv programma’s is er in Amerika het succesvolle programma Work of Art van Sarah Jessica Parker waar men op zoek is naar de beste kunstenaar, maar ook in het Duitse Frankfurt-am-Main vatte een slimme galeriehouder het idee om in zijn galerie een talentenjacht voor de nieuwe “Superkünstler” te starten. De winnaar, die door een deskundige vierkoppige jury gekozen zal worden, van deze zogenaamde ‘Künstler-Casting’ zal een eigen tentoonstelling krijgen, deelname aan een kunstbeurs en tijdens het eerstvolgende Museumsuferfest (drie dagen durend museumfeest aan de oever van de Main) zal er werk van de kunstenaar in de galerie getoond worden.

Galeriehouder Heinz-Frank van de recent geopende Artig Galerie zegt: “Ich will Frankfurter Künstlern ein Forum bieten. Es gibt hier zu wenig Raum für die lokale Kunst”, en “Frankfurt ist höchst attraktiv für die Szene. Die Kunst, Kunst zu verkaufen, ist komplex. Und nicht jeder Kunstschaffende mag sich ein Ohr abschneiden und darauf verlassen, dass nach dem Ableben das eigene Werk erkannt und honoriert wird.” Hieronder kun een gedeelte van het programma Work of Art bekijken, mocht je het hele vorige seizoen willen bekijken dan kan dat hier. (Bron: ExtraTipp.com)


Work of Art – Episode # 1 / Part 1 door WorkOfArt

Lees ook:Stedelijk Museum koopt Andreas Gursky
Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Kunst app van de week: BRAFA
Lees ook:De Antics Roadshow van Banksy
Lees ook:5 nieuwe tentoonstellingen in Boijmans van Beuningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>