Galerie Eduard Planting toont werk van fotograaf Hans Withoos

Hans Withoos - Rotterdam, Schiecentrale - Feeding the boy, 2010/2011

Vanaf 18 juni zal de expositie “Nocturnal Delight”, met een nieuwe serie foto’s van de Nederlandse mode- en reclamefotograaf Hans Withoos, bij Galerie Eduard Planting te Amsterdam openen. Voor deze fotoserie liet Withoos zich inspireren door de zeven hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht, wellust, nijd, gulzigheid, wraak en luiheid. Withoos zijn vrije werk kenmerkt zich door kleurrijke, fantasierijke beelden die gecombineerd worden met de dagelijkse werkelijkheid. Withoos heeft een duidelijk herkenbare eigen stijl waarbij hij gebruik maakt van beeldmanipulatie, waardoor er een bizarre esthetiek ontstaat.

De foto’s van de serie Noctural Delight zijn in de nacht of rond zonsop- en ondergang gemaakt in steden als Amsterdam, Marrakesh, New York  en Parijs. Iedere foto vertelt een verhaal of een gedachte van Hans Withoos. Daarnaast zijn er bij zijn foto’s altijd veel details van de nachtelijke locaties te zien. De foto’s van Withoos zijn onder andere op beurzen en bij galeries in Nederland en Amerika geëxposeerd.

Hans Withoos, Antwerpen St Michielskaai - Coke, 2010/2011

Galerie Eduard Planting in Amsterdam specialiseert zich in fotografie van (inter-) nationale bekende kunstenaars, maar ook in nieuw talent. Galeriehouder Eduard Planting kocht zijn eerste kunstwerk bij een veiling toen hij 16 jaar oud was. In het begin kocht hij alleen werken aan voor zijn eigen verzameling, maar nu ook als kunsthandelaar. Daarnaast is Eduard ook hoofdcurator van het Foto Festival Naarden (dat je nog tot 19 juni kunt bezoeken) en is hij curator van een bedrijfscollectie.

Hans Withoos, Venetië - Ellen valt, 2010/2011

Nocturnal Delight’ is van 18 juni tot en met 30 juli te zien in de fotogalerie van Eduard Planting in Amsterdam. In juli is de expositie onderdeel van het Downtown programma van de Amsterdam International Fashion Week.

Lees ook:Een koffer vol dromen met Dirk de Herder
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:Lilith: van CODA tot Eduard Planting Gallery
Lees ook:Marilyn Monroe, icoon op alle fronten
Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>