‘The Hand of Man’ – Photographs by J. Henry Fair

Bauxite waste from aluminum production J Henry Fair CREDITS: Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 13 juni tot en met 1 augustus 2015 een expositie van de Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair. Op ironische wijze laat ‘The Hand of Man’ de magie en schoonheid van milieuvervuiling zien. De abstracte en kleurrijke luchtfoto’s zetten toeschouwers aan het denken.  

Met zijn foto’s vraagt J Henry Fair wereldwijd aandacht voor de milieueffecten, veroorzaakt door onze consumptiemaatschappij. Door de verslaving aan olie en consumentisme kunnen de gevolgen voor het milieu niet zonder consequenties zijn. Met doordringende beelden toont de fotograaf de werkelijkheid van industriële littekens in het landschap.

In plaats van een harde confrontatie, kiest J Henry Fair ervoor om vanuit de lucht de bizarre schoonheid van afval te laten zien. De intrigerende foto’s hebben een rijk kleurenpalet. De gebruikte vormentaal doet denken aan de abstractie in de werken van kunstschilders als Jean Dubuffet, Robert Motherwell en Jackson Pollock.

J Henry Fair woont momenteel in New York. In 2011 verscheen zijn eerste boek ‘The Day After Tomorrow: Images of Our Earth in Crisis’. Het werk van Fair is gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen. Daarnaast is het ook te zien geweest op CNN en NBC. De fotograaf exposeert veelvuldig in Amerika, Europa en Azië.

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

BRON: Persbericht Eduard Planting Gallery

 

Lees ook:De andere kant van Micky Hoogendijk: The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:‘Dreams go on’ by Rohn Meijer
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>