Leslie Smith Gallery dupe van diefstal op kunstbeurs

De Picasso van de Leslie Smith Gallery ziet er ongeveer zo uit CREDITS:

De Amsterdamse Leslie Smith Gallery is de dupe geworden van een diefstal op een kunstbeurs in Miami. Deze beurs, de 25e editie van Art Miami plaats in het Wynwood Arts district, vond plaats van 2 tot en met 7 december. Tijdens deze beurs is een werk van Picasso in bezit van de galerie gestolen. 

Leslie Smith Gallery was op de beurs vertegenwoordigd met werken van onder meer Banksy, Picasso, Jeff Koons, Zhuang Hong Yi, Guy Rose, Gavin Rain en Marc Lagrange. Het werk van Pablo Picasso betrof een zilveren bord. Het werk heet Visage aux Mains(Gezicht met handen en is 16,5 inch groot. Het bord is gegraveerd met een lachend gezicht en twee handen. Het bord maakt deel uit van een serie van 20 en is de zestiende editie. Volgens David Smith, eigenaar van Leslie Smith Gallery tegenover de Miami Herald, bedraagt de waarde van het bord zo’n 85.000 dollar.

Wie de diefstal op zijn of haar geweten heeft is niet bekend. De schaal is tussen donderdagnacht en vrijdagmorgen ontvreemd van de kunstbeurs. Smith zelf ontdekte de diefstal toen hij in de stand van de galerie kwam en een lege muur ontdekte. De politie heeft technisch onderzoek verricht. Helaas zijn er geen getuigen van de diefstal en ontbrak ook camerabeveiliging. Smith heeft aangifte gedaan van de diefstal. Het werk wordt ook opgenomen in een database voor gestolen kunstwerken.

Lees ook:Waardevol schetsboek Picasso gestolen
Lees ook:Glamour Art Fair Amsterdam lanceert nieuwe unieke beurs
Lees ook:Top Tien Kunstdiefstallen
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:Kunstbeurs Realisme 12

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>