Vertel je eigen Sixties-verhaal bij het Stedelijk Museum Schiedam

Vertel je verhaal uit de sixties aan een museummedewerker. Elke donderdag in het Stedelijk Museum Schiedam CREDITS: Stedelijk Museum Schiedam

Vertel deze zomer je eigen verhaal in het Stedelijk Museum Schiedam. Waar was je en wat deed je in de jaren zestig? Tijdens de tentoonstelling met foto´s van Robert Collette kunnen bezoekers hun herinneringen delen. Elke donderdagmiddag zit een museummedewerker in het Stedelijk Museum Schiedam klaar om je ervaringen op te schrijven. Onder de titel Schiedam in bedrijf fotografeert Robert Collette een stad in verandering. Voor de expositie hangen ruim honderd foto’s als blow-up aan de muur. Doordat de foto’s zo groot zijn, lijkt het net lijkt alsof je door de vroegere stad loopt. Uit de foto’s die Collette in de jaren zestig in zijn woonplaats maakte, spreekt een flinke dosis liefde. Een feest van herkenning en nostalgie voor (groot)ouders en een optimale mogelijkheid om de (klein)kinderen te laten zien hoe het vroeger was. Robert Collette fotografeerde mensen op de (brom)fiets op weg naar hun werk, de aanleg van woonwijken en het imposante schip Nieuw Amsterdam in het dok van Wilton-Feijenoord. De foto’s geven een tijdsbeeld en staan model voor de meeste Nederlandse steden rond die tijd.

Rond de tijd dat Robert Collette (1941-2004) de foto’s van Schiedam maakte, trad hij in dienst van Voetbal International, waar hij mede de toon van de Nederlandse sportfotografie zette. Hij won drie keer de Zilveren Camera, één van de belangrijkste Nederlandse fotoprijzen. Collette werkte ook voor het maandblad van de culturele stichting de Schiedamse Gemeenschap.

Je verhaal vertellen aan een museummedewerker kan deze zomer op elke donderdag tot en met 8 september van 14.00 tot 16.00 uur. De tentoonstelling zelf is te zien tot en met 25 september.

BRON: Persbericht Stedelijk Museum Schiedam

Lees ook:50 jaar tekenkunst in Nederland
Lees ook:Alles van herman de vries. all!
Lees ook:Jan Fabre bij Zwart 2010 in Zwolle
Lees ook:De werkelijkheid van Jan Schoonhoven
Lees ook:Dit weekend laatste kans om te bezoeken (week 20)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>