‘Storytelling’ – Collodium fotografie door Alex Timmermans

Alex Timmermans – Swan Lake – Courtesy Eduard Planting Gallery

Collodium fotograaf Alex Timmermans exposeert van 30 augustus tot en met 24 oktober in Eduard Planting Gallery in Amsterdam. Met ‘Storytelling’ presenteert de collodium expert een serie verhalende, surrealistische zwart-wit foto’s.

De geënsceneerde beelden, met subtiele humor, zijn rijk aan details en hebben een diep contrast en warme toon. Ook zijn er portretten te zien van Erwin Olaf, Jimmy Nelson, Mart Visser en Redmond O’Hanlon.

Collodium fotografie is een ambachtelijke techniek, uitgevonden in 1851 door de Engelsman Frederick Scott Archer. Het is een van de allereerste manieren om een beeld op de gevoelige plaat vast te leggen. Bij dit uiterst bewerkelijke procedé wordt de foto rechtstreeks op glas gemaakt, exact volgens de oorspronkelijke werkwijze. Er wordt geen Photoshop toegepast.

Alex Timmermans (Veldhoven, 1962) behoort wereldwijd tot de top van collodium fotografen. De autodidactische fotograaf werkt uitsluitend met antieke objectieven (1850–1900) en houten, handgemaakte camera’s tot een beeldformaat van 60 x 60 cm. Naast portretten fotografeert hij het liefst buiten op locatie, waar de grootste uitdaging ligt voor zijn passie.

‘Storytelling’ is de eerste solo-expositie van Alex Timmermans in Amsterdam. Zijn werk is eerder te zien geweest op Paris Photo Los Angeles, Fotofever Brussel, Fotofever Parijs en kunstbeurzen als KunstRAI, Rotterdam Contemporary Art Fair en PAN Amsterdam. Daarnaast exposeert hij ook in galeries in de Verenigde Staten. Op zondag 30 augustus wordt de opening van de expositie verricht door fotograaf Jimmy Nelson.

BRON: Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs

 

 

Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:‘Dreams go on’ by Rohn Meijer
Lees ook:Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human
Lees ook:‘The Hand of Man’ – Photographs by J. Henry Fair
Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>