Fotograaf Sacha Goossens wint Joke Veeze Award 2015

Sacha Goossens, De Kinderen van Neptunus CREDITS: Sacha Goossens via Monsieur PR

Portretfotograaf Sacha Goossens is met haar serie ‘De Kinderen van Neptunus’ de winnaar geworden van de nieuwe modeprijs Joke Veeze Award. Aan de award is een geldbedrag verbonden van € 3.500,-. Foto’s van de tien genomineerden zijn nog tot en met 21 juni te zien tijdens het FotoFestival Naarden.

De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. De stichting is vernoemd naar Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue te Amsterdam. De eerste editie van de wedstrijd staat in het teken van modefotografie en is gericht op zowel studenten als recent afgestudeerden. Deelnemers kregen de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een fotoserie te maken met als thema ‘Water’. De jury van de Joke Veeze Award 2015 bestond uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné.

Juryvoorzitter Eduard Planting: “Modefotografie en water vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sacha Goossens heeft voor de winnende serie zowel de styling als fotografie gedaan en haar fantasie de vrije loop gegeven. Het is een fraaie combinatie geworden van alledaagsheid en mystiek. De surrealistische, ontwapenende beelden kenmerken zich door een hoge kwaliteit van fotografie en een creatieve styling.”

De Joke Veeze Foundation is in 2013 opgericht, na het overlijden van modeprofessional Joke Veeze. Tijdens de grootste modeveiling van Nederland is haar omvangrijke modecollectie geveild. De volledige opbrengst is ondergebracht in een stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde studenten (fotografie, styling en ontwerp). De stichting organiseert onder meer een award en masterclasses.

BRON: Persbericht Monsieur PR

Lees ook:Joke Veeze Award voor fotografisch talent
Lees ook:Joke Veeze Foundation start modefotoprijs 2017
Lees ook:Modeprijs voor een Koninklijke tas van start
Lees ook:Daguerréotypieën op FotoFestival Naarden
Lees ook:Galerie Eduard Planting toont werk van fotograaf Hans Withoos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>