Rock ‘n Roll met Terry O’Neill

The Beatles Backyard Londen 1963 CREDITS: Eduard Planting Gallery

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock ‘n’ Roll fotoboek van Terry O’Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Britse celebrity fotograaf heeft als geen ander talrijke legendarische popsterren voor zijn camera gehad. 

De galerie toont vroege foto’s van The Beatles en The Rolling Stones als de jonge muzikanten nog aan het begin van hun carrière staan. Maar ook iconische portretten van artiesten als David Bowie, Eric Clapton, Elton John, Elvis Presley, Bruce Springsteen en Amy Winehouse zijn te zien tijdens deze expositie. Het nieuwe boek telt 250 foto’s in kleur en zwart-wit. Er is ook een limited edition in XL-formaat verkrijgbaar met een print van The Beatles in 1964.

Terry O’Neill (Londen, 1938) is een pionier als het gaat om celebrity fotografie. De voormalige jazz drummer startte in 1960 als fotograaf. Gedurende meer dan 50 jaar heeft hij een ongekend aantal sterren uit de internationale muziek-, film- en modewereld gefotografeerd. Hij is een van de meest verzamelde fotografen ter wereld. Als fotograaf bouwde Terry O’Neill met veel artiesten een innige band op. Hierdoor kon hij ongedwongen, intieme foto’s maken waar anderen nooit zouden worden toegelaten, zowel backstage als privé. Het werk van Terry O’Neill is gepubliceerd in toonaangevende magazines en dagbladen. Daarnaast is het te zien geweest in galeries in meer dan 30 steden wereldwijd.

De galerie is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. De expositie is te zien vanaf 21 maart tot en met 23 mei 2015.

BRON: Persbericht Eduard Planting Gallery

 

 

 

 

Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:Fotograaf Terry O’Neill in the picture
Lees ook:The Seventies van David Bowie in Eduard Planting Gallery
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Marilyn Monroe, icoon op alle fronten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>