Fotografen van naam op BredaPhoto 2014

BredaPhoto staat voor de deur CREDITS: BredaPhoto

BredaPhoto brengt dit najaar weer de top van de hedendaagse fotografie naar Breda. Een flink aantal fotografen is al voor het festival bevestigd. Onder hen zijn Tom Hunter enTodd Hido. De Nederlandse Fotograaf des Vaderlands Koen Hauser laat tijdens het festival voor het eerst zijn nieuwste project zijn. De fotografen Ola Lanko, Jan Rosseel, Bert Danckaert, Martijn van de Griendt en Eelco Brandt maakten zelfs projecten exclusief voor BredaPhoto.

BredaPhoto is een tweejaarlijks internationaal fotofestival dat dit jaar plaatsvindt tussen 11 september en 26 oktober. Onder de titel Songs From the Heart laten de exposerende fotografen zien dat de eeuwenoude idealen van de romantiek nog altijd in ons zitten. De namen die voor nu zijn vastgelegd voor dit fotofestival zijn Todd Hido, Hans Wilschut, Andre Bush, Gregory Halpern, Jan Rosseel, Ola  Lanko, Bert Danckaert , Martijn van de Griendt, Koen Hauser, Karin Borghouts, Simon Roberts, Eelco Brand, An-Sofie Kesteleyn, Debby Huysmans, Wayne Lawrence, Wiesje Peels, Alexander Gronsky, Andrej Glusgold, Mariska van Zutven, Kris Vervaeke, Jakub Karwowski, Jos Jansen, Bryan Schutmaat, Joshua Lutz, Sven Fritz, Stephanie Roland en Tom Hunter.

Omdat kunst voor iedereen is, wil BredaPhoto de meeste exposities gratis toegankelijk houden voor het publiek. Nieuw dit jaar is de verborgen expositie. De verborgen expositie is een nieuwe originele manier waarop de bezoekers van BredaPhoto de exposities kunnen bekijken. Het is een avontuurlijke fototocht die niet alleen over land voert maar de bezoeker ook meeneemt over de Bredase singels. Onder de bruggen die tijdens een vaartocht over de singels worden gepasseerd, hangt actuele, prikkelende fotografie waarbij het BredaPhoto thema van dit jaar ‘Songs from the Heart’ centraal staat. Iedereen die een bootje heeft of regelt kan deze expositie ook gratis bezoeken. Overigens is het ook mogelijk om tegen een geringe vergoeding alle tentoonstellingen van BredaPhoto bij te wonen. Voor de locaties: kijk hier.

Lees ook:Koen Hauser is Fotograaf des Vaderlands
Lees ook:Kunstenaars van nu geven oud meesterwerk nieuwe invulling
Lees ook:Daguerréotypieën op FotoFestival Naarden
Lees ook:Joke Veeze Foundation start modefotoprijs 2017
Lees ook:Kunst in Dhaka als sociaal project

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>