Open Border Festival past programma aan op actualiteit

De Sint Josephkerk FOTO Wikimedia

Het Open Border Festival heeft de programmering aangepast aan de actualiteit. Het Open Border Festival is eigenlijk een festival voor de fotografie en tekst, georganiseerd door Dostojevski Fotografie Society. Dat is een onafhankelijke, internationale gemeenschap van fotografen , kunstenaars, curatoren en uitgevers. Russische en Nederlandse kunstenaars zouden hier aan deelnemen, maar door de Russische inval in onder meer Oekraïne, is door de organisatie besloten het programma aan te passen. 

De geplande tentoonstellingen zullen wel doorgaan, maar er is meer ruimte voor experimentele en onafhankelijke projecten. Ook zal er een soort symposium plaatsvinden, waarbij een discussie gevoerd zal worden met fotografen en journalisten met gevarieerde achtergronden en stijlen over hoe de spelende situatie in beeld moet worden gebracht en hoe de verschillende visies moeten worden uitgebeeld. De tandem van tekst en fotografie moet hierdoor nog beter duidelijk worden, omdat dit een belangrijk instrument is in de handen van een artiest of verhalenverteller. Het symposium staat gepland voor 27 april, waarbij stil wordt gestaan bij de situatie in Rusland uit het oogpunt van de kunst, de fotografie en de internationale propaganda.

Het festival zelf start op 22 april in de Sint Joseph Kerk in Amsterdam-West.  FFABRU ( Nederlandse en Vlaamse fotografen Over Rusland) en Triva, een Sovjet collectief van documentairefotografen, creëren het hoofdprogramma met exposities over Rusland. De vertegenwoordigde fotografen zijn in ieder geval Pieter Ten Hoopen, Geertjan Cornelissen
, Zbigniew Kosc, Carl de Keyzer, Pavel Prokopchik
, Gert Jochems, Bertien van Manen, Reinier de Vlaam en Leo Erken namens FFABRU. Namens Group Triva doen Vladimir Vorobiev, Aleksandr Trofimov en Vladimir Sokolaev mee.

Het Open Border Festival loopt tot en met 1 mei.

Lees ook:Daguerréotypieën op FotoFestival Naarden
Lees ook:Zaans Museum wint RusPrix Award voor Czaar Peterhuisje
Lees ook:Foam Pop- in: opening tweede lichting
Lees ook:Fotografen van naam op BredaPhoto 2014
Lees ook:Van Abbemuseum viert 25 jaar Russische kunstenaarsboeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>