Koen Hauser is Fotograaf des Vaderlands

Beeld vrouw met baby: © Koen
Hauser_FotograafdesVaderlands_Kijk!MijnGeluk_1a_2014
Beeld vrouw met baby bewerkt: © Koen
Hauser_FotograafdesVaderlands_Kijk!MijnGeluk_1b_2014 – Haar Tommy Hagen &
Angelique Hoorn – Digital Art by Magic Group Media BV – Edwin Veer / Peter Witte

Fotograaf Koen Hauser is benoemd tot Fotograaf des Vaderlands door Fotoweek. Hauser is de tweede Fotograaf des Vaderlands na Ilvy Njiokiktjien, die de titel vorig jaar mocht voeren. Stichting Fotoweek heeft gekozen voor Hauser, omdat hij een fotograaf is “die als geen ander autonoom werk en commerciële fotografie met elkaar weet te combineren. Door zijn onderzoekende houding maakt hij mensen bewust van de betekenis van fotografie in hun leven.”

Nu Hauser benoemd is tot Fotograaf des Vaderlands zal hij als ambassadeur van de fotografie veelvuldig optreden in de media. Voor Fotoweek maakt Hauser bovendien een fotoserie in het thema ‘Kijk! Mijn Geluk’ die tijdens Fotoweek van 12 tot en met 21 september 2014 te zien is. Ook is deze fotoserie zichtbaar tijdens het internationale fotografiefestival BredaPhoto. Voor ’Kijk! Mijn Geluk!’kiest Hauser ervoor om foto’s van geluksmomenten te bewerken tot glamourfoto’s. “Geluk is één van de moeilijkste dingen om in beeld te vatten”, aldus Hauser. Daarom wil hij de kracht en authenticiteit van spontane foto’s van geluksmomenten als uitgangspunt nemen. Hij haalt de personen op de foto uit hun context en maakt ze mooi met technieken zoals we dat van reclame en glossy’s gewend zijn. Zowel de oorspronkelijke foto als de bewerkte foto worden naast elkaar getoond. De kijker kan zo beide foto’s met elkaar vergelijken en er zelf een oordeel over vormen. Koen Hauser wil het publiek echter graag bij zijn serie betrekken en roept het publiek daarom op om foto’s van geluksmomenten in te sturen ter bewerking. U kunt de foto’s sturen naar [email protected].

Koen Hauser (1972) is een  beeldend kunstenaar die ook werkt in opdracht voor onder meer modemerken, dagbladen en tijdschriften.

Lees ook:Ahmet Polat is Fotograaf Des Vaderlands 2015
Lees ook:The Ultimate Sailor in het Scheepvaartmuseum
Lees ook:Fotografen van naam op BredaPhoto 2014
Lees ook:De mooiste dag van je leven door Paul Breuker
Lees ook:KIJK! naar dit werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>